EK voetbal op groot scherm in De Valkaart en bij KDC Ruddervoorde

Jean-Paul Devoogt op het terras van de Valkaart.© GST
Jean-Paul Devoogt op het terras van de Valkaart.© GST
Redactie KW

In laatste instantie hebben Jean-Paul Devoogt van cafetaria De Valkaart en het bestuur van KDC Ruddervoorde beslist om de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm uit te zenden.

Het was lange tijd onzeker wat de mogelijkheden zouden zijn om de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm te tonen maar uiteindelijk zullen de wedstrijden in groep te bekijken zijn op het terras van De Valkaart en voor de kantine van KDC Ruddervoorde.

Reservaties

“Ik heb pas een week voor de eerste EK-wedstrijd van de Rode Duivels een go gekregen om een scherm te plaatsen. Met de uitbreiding van ons terras zullen we zeker voor ongeveer 200 à 250 personen tafels en stoelen voorzien om alles coronaveilig te organiseren. Daarnaast zullen ook binnen op twee grote televisietoestellen de wedstrijden te zien zijn.”

“Het scherm buiten zal enkel gebruikt worden voor de eerste drie wedstrijden van onze nationale ploeg. Als ze doorstoten naar de volgende ronde zal ik dan wel zien of we verder het scherm huren. Binnen zullen er veel meer wedstrijden te zien zijn. Ik heb nu al een aantal reservaties genoteerd voor zowel binnen als buiten. Het zal wel spannend worden om iedereen na de wedstrijden die om 21 uur beginnen op tijd naar huis te laten gaan rekening houdend met de sluitingsuur van de horeca”, weet uitbater Jean-Paul Devoogt te vertellen.

Ook aan de kantine van KDC Ruddervoorde zal er een groot scherm opgesteld staan tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels.

“Via een van onze sponsors beschikken we over een eigen scherm waar tijdens de wedstrijden de reclameboodschappen weergegeven worden. Met dit scherm kunnen we meer voetballiefhebbers ontvangen want de plaatsen binnen zijn beperkt door de verplichte afstand tussen de tafels. We beperken ons buitenterras wel tot de wedstrijden van de Belgen. Het scherm zal opgesteld worden aan de rand van ons kunstgrasveld en we voorzien genoeg tafels en stoelen voor de kantine om de wedstrijd te volgen in bubbels van vier, de nodige afstand tussen de verschillende bubbels en met bediening aan tafel”, vertelt kantinehouder Johan Eeckhout.

Café Het Putje

Naast deze twee locaties zullen de wedstrijden ook gevolgd kunnen worden in café Het Putje waar de Brugse Duivels al hebben aangegeven om deze keer kleinschalig te werken en enkel het terras van hun lokaal te gebruiken tijdens de wedstrijden van onze nationale voetbaltrots. Ook in tal van plaatselijke cafés zal de televisie aanstaan en zullen de aanwezigen de wedstrijden kunnen volgen.

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier