Eethuis De S’eule in Heule overgenomen: “Iedereen stapt in een nieuw verhaal”

Frédéric Provoost en Sophie De Smet trekken naar Tenerife en laten De S'eule over aan Cindy Moerman en Filiep Delmeire. © Kurt De Schuytener
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Cindy Moerman en Filiep Delmeire uit Heule-Watermolen worden de nieuwe uitbaters van Eethuis ‘De S’eule’ in Heule. Beiden stappen hiermee voor het eerst in de horeca. De huidige uitbaters Frédéric Provoost en Sophie De Smet verhuizen naar Tenerife. Voor allen start een nieuw verhaal in hun levensloop. Het is voor beiden een carrièrewending. “Ons verhaal was mooi, maar uitgebloeid. We wilden beiden iets anders en het wórdt anders.”

Cindy (49) en Filiep (52) hebben twee dochters: Daphne (23) en Delphine (20). Filiep studeerde houtbewerking en Cindy studeerde voor schoonheidsspecialiste. Filiep was zaakvoerder van het zelf opgerichte interieurbedrijf Delmeire in Harelbeke. Cindy runde elf jaar pralinewinkel D&D Praliné in Harelbeke. Voor het pralineverhaal werkte Cindy zes jaar in Delhaize in Heule.

Kookmicrobe

“We wilden iets totaal anders doen in ons leven. We waren al een tijd op zoek naar het andere. We verkochten ons bedrijf en startten onze zoektocht. Filieps liefde voor de keuken was zo groot dat we besloten in de horeca te stappen”, vertelt Cindy.

Filiep neemt de keuken voor zijn rekening en Cindy zal zich over de zaal ontfermen. Hobbykok Filiep heeft de kookprikkels al van in zijn kindertijd. “Ik herinner mij de kookles in het derde leerjaar. De meester leerde ons soep maken. Toen ik thuiskwam, ben ik meteen soep beginnen maken”, vertelt Filip. Het kookgenot heeft Filiep mee van zijn moeder. “Mijn moeder is een echte keukenprinses. Ze staat graag in de keuken.”

Spijs- en drankkaart

Voor Cindy en Filiep is dit horecaverhaal een stap in het ongewisse. “Het opzet blijft hetzelfde. We behouden de spijs- en drankkaart met eventuele kleine aanvullingen. Daarnaast gaan we werken met suggesties. Het interieur wordt ook onder handen genomen en de openingsuren verschuiven”, zegt Cindy.

De nieuwe uitbaters hopen dat de huidige klanten blijven komen en rekenen op tal van nieuwe. “Door het geweer van schouder te wisselen, zitten we weer vol energie”, aldus Cindy en Filiep. De huidige uitbaters stoppen op zondag 26 maart. De overnemers starten op 13 april.

Tenerife

Ook voor Frédéric Provoost (45) en Sophie De Smet (44) begint een nieuw verhaal. Na zes jaar De S’eule met hart en ziel te hebben uitgebaat, trekken ze naar andere oorden. “Onze keuze was rap gemaakt. We kozen voor Tenerife, aangezien we er al tien jaar lang drie- tot viermaal per jaar naartoe gaan en ondertussen vertrouwd zijn met het land. We gaan niet naar Tenerife omdat het daar beter is. Het is daar anders leven dan hier in België”, zegt Sophie.

“Feitelijk komt het door het overlijden van mijn mama. Toen beseften we hoe kort het leven kan zijn. Als we nog iets anders wilden ondernemen, was het, gezien onze leeftijd, nu het geschikte moment. We zijn te jong om niets meer te ondernemen. Het is de ideale tijd voor iets nieuws”, voegt Frédéric eraan toe.

Westhaven Bay

Sophie gaat in Tenerife werken als kok-keukenmedewerkster in restaurant-hotel Westhaven Bay, een zaak gerund door de Belgische Nele Missiaen. Frédéric gaat er als medewerker aan de slag. Ondertussen kochten Sophie en Frédéric er een huis om zich er definitief te vestigen.

Het wordt anders voor Sophie en Frédéric. “We gaan het sociaal contact enorm missen zoals de wekelijkse samenkomsten met mijn vrienden in Den Hert. Sophie zegt het bestuur van Markant Heule vaarwel. Sophie en Frédéric zijn blij dat De S’eule blijft bestaan, zowel als horecazaak als van naam. “We gaan De S’eule en Heule enorm missen. Het is als een kindje dat je achterlaat.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.