Eerste pitazaak in Zwevezele

Ömer Nalli en Ahmet Erikli in hun Pitta House. © KV
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Begin deze maand heeft de eerste pitazaak in Zwevezele de deuren geopend. Ahmet Erikli (39) runt samen met zijn neef Ömer Nalli (28) het Pittahouse. “Drie jaar geleden werd mijn zaak in Jabbeke platgegooid. Dat Zwevezele geen pitazaak heeft, gaf de doorslag om er weer eentje op te starten.”

Wie de Facebookgroepen van Zwevezele volgt, kon er de afgelopen weken niet naast kijken. Van links en rechts stelden inwoners nieuwsgierig vragen over de toekomstige pitazaak in de Bruggestraat: Wanneer opent het? Weet iemand wanneer we pita kunnen eten?… Zwevezele telt al een aantal frituren, maar heeft verder niets van fastfoodgelegenheden. Tot uitbater Ahmet Erikli zelf aankondigde dat Pittahouse op 1 oktober zou openen.

Goed weekend

“Het eerste weekend hebben we al onmiddellijk veel volk over de vloer gekregen”, glimlacht Ahmet die uit Turkije komt, maar in Meulebeke woont. “De klanten zijn trouwens enorm vriendelijk, ook de buren maken altijd een praatje.” Ahmet Erikli opende zes jaar geleden een pitashop in Jabbeke. “Na drie jaar moest ik noodgedwongen sluiten, omdat de eigenaar appartementen wilde bouwen. Toen heb ik een beetje in een fabriek gewerkt, maar dat was niets voor mij. Ik ben superblij dat ik vandaag weer in een pitazaak kan staan.” Normaal gezien was Ahmet van plan om nog een paar maanden de tijd te nemen om zijn snackbar volledig op orde te stellen. “Maar de mensen waren zo ongeduldig”, lacht hij. “Toen we hoorden dat er vanaf 1 oktober ook geen mondmaskers meer moesten gedragen worden in de horeca én om de mensen tevreden te stellen, besliste ik om vroeger te openen.” Voor Ahmet Erikli is het des te leuker om zijn klanten onmiddellijk met een zichtbare glimlach te ontvangen.

Pittahouse is te vinden in de Bruggestraat 58 en is 7 op 7 open van 17 uur tot middernacht. Info via 0485 29 89 57.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.