Een vol terras, en dan corona: chef van Le Kok Sur Mer moet voor komend weekend alles afzeggen

© (Foto WK)
© (Foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Hij had er zoals zovele horeca-uitbaters naar uitgekeken om eindelijk nog eens klanten te kunnen ontvangen in zijn zaak, maar chef Jean-Philippe Furnémont van Le Kok Sur Mer in Vlissegem moet op het laatste nippertje toch verstek geven: hij testte dinsdag positief op corona.

Jean-Philippe Furnémont zit met de handen in het haar: niet alleen stonden er voor zaterdag meer dan honderd takeaway menu’s in zijn orderboekje, er waren ook nog eens zo’n zeventig couverts op zaterdag en zondag. “Ze gaven mooi weer dit weekend, en met Moederdag in gedachten leek het ons geen slecht idee om ons buitenterras open te doen. We hebben ook een overdekte veranda voor als het zou regenen”, aldus Jean-Philippe. Maar dat was dus buiten corona gerekend. “Alles is geannuleerd, de klanten zijn op de hoogte”, klinkt het gelaten. De chef liep het virus wellicht op via de crèche. “Vorige week zaterdag had ik lichte hoofdpijn, en uiteindelijk bleek dat dan toch covid te zijn. Het gekke is: de eerste zelftests waren negatief”, zegt Jean-Philippe. “Het moet er ook wel echt om doen dat dit uitgerekend nu gebeurt, juist nu we eindelijk ons terras weer mochten opendoen. Ik was ook al in jaren niet meer ziek geweest”, klinkt het.

Voor Jean-Philippe en zijn horecapartner is dat ook een financiële domper. “Een serieuze streep door de rekening, want tel zelf maar uit: honderd takeaway menu’s tegen 55 euro, en dan nog eens zeventig couverts van tachtig euro per persoon… Plus de kosten voor die zelftests”, grapt hij. “Maar ongelegener kon dit dus echt niet komen. Hopelijk kunnen we er volgende week weer invliegen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten