https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Een glas op het terras in Adinkerke: “We voelen ons hier echt thuis in het Paepehof”

Marleen Delmotte, Greet Benoot, Philip Vandenbon, Roza Depoorter en Patrick Loens op het terras van Hoeve Paepehof. © Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Voor Adinkerkenaars Patrick Loens, Marleen Delmotte, Philip Vandenbon, Greet Benoot en Roza Depoorter is het terras van Kinderboerderij Hoeve Paepehof hun favoriete stek om regelmatig te aperitieven of de benen onder tafel te schuiven.

“We zijn allemaal buren van (zaakvoerder) Andy en we kunnen altijd te voet naar huis”, vertelt Greet Benoot. “We kunnen dus gerust eens een extra glas drinken”, lacht haar man Philip terwijl hij zijn eerste slok neemt van de huisgemaakte sangria.

“Paepehof is trouwens de ouderlijke boerderij waar mijn broer Andy en ik zijn opgegroeid. Greet en ik wonen pal hierachter en ik steek ook wel eens een handje toe wanneer er klusjes moeten worden opgeknapt.”

Ook naaste buur Patrick komt hier niet alleen om te aperitieven… “Tussendoor een koffie smaakt altijd”, geeft hij toe. “Maar ik kom hier elke dag, want ik verzorg als vrijwilliger de dieren op de boerderij. Soms sta ik zelfs ’s nachts op en schijn ik even met mijn zaklamp op het erf om te zien of alles in orde is.”

“We voelen ons hier echt thuis”, vult zijn vrouw Marleen aan. “Hier hangt altijd een familiale sfeer, en we genieten dubbel als we de glunderende kinderogen zien wanneer ze kennismaken met de schapen, de geiten, de konijnen…”

Eetkaffee

Voor Roza heeft ook het Eetkaffee heel wat troeven: “Ze hebben hier een lekker eigen biertje, Paepehof Blond! Ook Andy’s pannenkoeken hebben succes, en de ribbetjes zijn om duimen en vingers af te likken! En kijk, we krijgen weer lekkere aperitiefhapjes vandaag! Huisgemaakte broodpudding en citroencakejes bij de koffie, gefrituurde camembert…”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.