Duurzame pop-upbar ‘De Gezonde Geit’ opent op 11 november in Wevelgem

© SL
Stefaan Lernout

Op 11 november openen enkele geëngageerde jongeren de pop-upbar De Gezonde Geit in de Kleine Porsies. Naast een duurzaam drankje en hapje kan je er genieten van het optreden van ‘Les Tripes’.

Gedurende enkele maanden volgde een groep geëngageerde Wevelgemse jongeren een traject rond enkele maatschappelijke thema’s in samenwerking met de gemeente. Vertrekkend vanuit de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen werkten ze naar een concrete actie toe. Dat resulteerde in De Gezonde Geit.

Gezondheid van de planeet

“De Gezonde Geit is een pop-up bar die vooral inzet op de gezondheid van onze planeet en zijn bewoners”, vertelt medeorganisator Annabel Parmentier. “We laten de bezoekers kennis maken met producten die tegelijk lekker zijn en een positieve impact hebben op de wereld in vergelijking met het klassieke aanbod. ‘De Gezonde Geit’ steunt op vier pijlers: lokaal, biologisch, eerlijk en plantaardig voedsel. In de pop-up bar is er voor elk wat wils: plantaardig gebak, lokaal bier, eerlijke koffie, biologische frisdrank … en je kan proeven van vegetarische maaltijdsalades aan een foodtruck.”

Voor de sfeer en gezelligheid zorgen Les Tripes met hun Franse chansons waarna DJ de Kokonuts het overneemt. Ook voor de jongsten is er animatie voorzien. “We willen het gemeentebestuur graag inspireren om met onze ideeën aan de slag te gaan”, vervolgt Annabel. “We overhandigen onze aanbevelingen in een statement aan de schepen van lokaal mondiaal beleid. Dit gebeurt om 19 uur, na het optreden van Les Tripes.”

De Gezonde Geit opent de deuren om 16 uur. Het optreden van Les Tripes vangt aan om 17 uur, om 19:15 uur is het de beurt aan DJ de Kokonuts.

(SL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier