Drie nieuwe horecazaken rond een centrale binnentuin op Simon Stevinplein in Brugge

Burgemeester Dirk De fauw en schepen Franky Demon met een plan van het project, met verder v.l.n.r. Serge Kriekemans, gebouwenbeheerder Pavamo, Bruno Janssens, zaakvoerder van Quest for Property, en ingenieur-architect Pol Jonckheere. © CGRA
Redactie KW

De voormalige Pizza Hut op het Simon Stevinplein en aanpalende gebouwen, enige tijd terug nog ingenomen door Aquarel en Bodega Lorena’s, worden volledig gerenoveerd. Daarnaast wordt de verharde binnentuin vergroend en uitgebreid. Het Brugse schepencollege verleende hiervoor een vergunning.

“Het project omvat een totaalrenovatie en restauratie van de site waarbij de latere, storende volumes verdwijnen en de waardevolle erfgoedelementen worden behouden en hersteld”, zegt schepen voor Ruimtelijke Ordening Franky Demon.

Jonckheere ir-architecten zal ook oog hebben voor duurzame stedelijke (her)ontwikkeling. “Bij het ontwerp wordt dus ook de nodige aandacht besteed aan klimaatadaptatie, zoals verkoeling, blauwgroene ontwikkeling en biodiversiteit. Zo wordt de verharde binnentuin uitgebreid door de sloop van het al een tijdje leegstaande opvangcentrum van Mintus, en omgevormd naar een prachtige waterdoorlatende binnentuin rond een nieuwe, centrale lindeboom.”

Oase van rust

Eens de werkzaamheden voltooid, zullen er in het project opnieuw drie horecazaken voorzien worden, twee aan de zijde van het Simon Stevinplein en één in de Loppemstraat. “De drie horecazaken die hier komen, zullen ook elk een terras krijgen op het binnenplein. Het pand op het Simon Stevinplein 2 krijgt ook een nieuwe aanbouw met één bouwlaag. De groene filosofie van de binnentuin wordt ook doorgetrokken naar dit dak dat als daktuin ingericht zal worden bij de horecazaak, dit alles naar een ontwerp van landschapsarchitect Erik De Waele.”

“Het erfgoedpand zal terug in volle glorie schitteren en ook voor de Bruggeling zal het nieuwe tuinterras een ontdekking zijn en een oase van rust midden in de stad”, besluit de schepen.

Projectontwikkelaar Bruno Janssens van Quest for Property maakt zich sterk eind volgend jaar de werken te kunnen aanvatten. “Voor de duur van de werken mikken we op tien tot elf maanden.” (CGRA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier