Dos Amigos blazen nieuw leven in café Montmartre in Roeselare

Christophe en Eddy slaan de handen in elkaar in café Montmartre. (foto SB)© Stefaan Beel
Christophe en Eddy slaan de handen in elkaar in café Montmartre. (foto SB)© Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Christophe Delrue (51) en Eddy Christiaens (52) richtten onlangs met ‘Dos Amigos’ een eigen vennootschap op. De twee vrienden willen vanaf 9 juni horecazaak Montmartre terug helemaal op de kaart zetten. “Het café, dat in het teken van de koers staat, zal zeven op zeven open zijn.”

Tien jaar geleden startte Christophe Delrue met horecazaak Montmartre op de hoek van de Meenseheirweg en de Hippoliet Spilleboutdreef in Roeselare. Acht jaar ontfermde hij zich zowel over het restaurantgedeelte als over het café. “Het café werd twee jaar geleden overgenomen, maar die uitbaters zijn inmiddels gestopt.” De coronacrisis zette Christophe aan het denken. Zijn vriendschap met Eddy Christaens (52) zorgde ervoor dat er binnenkort een heel nieuwe wind waait door Montmartre. Christophe en Eddy leerden elkaar kennen in Montmartre zelf waar Eddy als toeleverancier in de horeca vaak over de vloer kwam.

Café in het teken van de koers

De vrienden richtten begin dit jaar de vennootschap ‘Dos Amigos’ op en werkten het project ‘New Montmartre’ uit. “Het restaurant zal vanaf 11 juni terug op vrijdag, zaterdag en zondag open zijn. We heropenen op 9 juni de deuren van het café. Dat zal voortaan zeven op zeven vanaf 16 uur open zijn.” Christophe en Eddy maakten van de coronacrisis gebruik om Montmartre in een gloednieuw kleedje te steken. Zowel het café als het restaurant werden opgefrist. Het café werd aangekleed met koersattributen. Veel foto’s maar ook de fiets waarmee Christope vroeger deelnam aan wielerwedstrijden krijgt er binnenkort nog een plaatsje. “Zeker met de sportzomer die voor de deur staat, willen we uitpakken met ons sportcafé”, aldus Eddy. Daarnaast hopen Eddy en Christophe natuurlijk ook om niet-sportliefhebbers over de vloer te krijgen. “Ook de heropening van het nabijgelegen cultuurcentrum De Spil zal voor ons een meerwaarde betekenen.”

Complementair

De twee vrienden staan te popelen om de deuren van ‘New Montmartre’ te heropenen. “We zijn complementair en hebben dezelfde mindset. We hebben een goed gevoel als mens bij elkaar en dat is belangrijk. We zijn alle twee ondernemers die Montmartre terug helemaal op de kaart willen zetten. Met deze twee volwaardige zaken hopen we bij te dragen aan de heropleving na de coronacrisis.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier