Dirk (63) en Cathy (55) verlaten na 24 jaar bekend wielerrestaurant ‘In de Zon’ in De Klijte: “Dank aan iedereen voor de mooie jaren”
Vanaf vrijdag 23 februari worden Pieter Dierickx en Salima El Bakali de nieuwe uitbaters van het restaurant In de Zon op de Scherpenberg in De Klijte. Dirk Ghyselinck en Cathy Coffin verlaten na 24 jaar dienst de zaak. Op vrijdag 16 februari baten ze een laatste keer In de Zon uit. “Onze oprechte dank aan ons toegewijd personeel, onze leveranciers en onze trouwe klanten.”
Zowel Cathy (55) als Dirk (63) hebben ondernemersbloed door de aderen stromen. “Ik ben een beenhouwerszoon”, vertelt Dirk. “Mijn vader begon later met een zaak op Zillebekevijver. Ik ging er voor of na mijn fietstrainingen vaak helpen. Later startte hij de Stenen haene, ik leerde er Cathy kennen. Toen was ik 15 jaar en op vandaag was ik 40 jaar actief in de horeca.”
Vaste stek voor wielerfans
Het horecaverhaal van Cathy en Dirk start in Voormezele. “We openden er in de Palinghoeve, later werd dat ’t Wieltje. Daar was er ook een wielermuseum met waardevolle stukken uit de wielrennerij en allemaal uit de collectie van mijn vader. We vonden onze derde stek op het Eilandje en vertrokken in 2000 naar De Klijte.” Een oude boerderij werd opgeknapt en werd zo de voorbije jaren een restaurant met naam en faam. Oud-wielrenner Dirk, één jaar prof bij Fangio met Eric Van Lancker als ploegmaat, en Cathy verwenden de klanten culinair en maakten van in De Zon ook een vaste afspraakplaats voor wielrenners en wielerliefhebbers.
“Frank Vandenbroucke heeft nog een truitje van ons gedragen en ermee gekoerst. Het is nog steeds niet gewassen”
Tot het vaste cliënteel behoorde onder meer Nico Mattan, hij kwam er zijn overwinning in Gent-Wevelgem vieren in 2005, en Frank Vandenbroucke in 2009 de Belcanto Classic. “Hij kleedde zich hier om, maar hij vond het koerstruitje dat hij bij had niet passen bij zijn witte koersbroek. Uit mijn collectie retro truitjes koos hij het paarse van Mercier. Een Frans fietsenmerk waarmee onder meer Raymond Poulidor is groot geworden. Nadat Frank de aankomstlijn winnend had overschreden, reed hij onmiddellijk door naar het restaurant. Ikzelf was dat jaar ook gestart en ergens in een tweede of derde peloton geëindigd. Ik kwam dus wat later aan bij mij thuis… en daar wachtte Frank me op aan het bankje voor het restaurant. Ik stelde nog voor om te douchen. Dat was niet nodig. Frank had helemaal niet gezweet. Het truitje heb ik na die jaren ook nog steeds niet gewassen.”
Nieuwe uitbaters
In de Zon wordt nu de derde zaak van Pieter Dierickx en Salima El Bakali. “Het was een kans die we niet konden laten schieten, toen we vernamen Dirk en Cathy de zaak zouden overlaten kwamen we vlug tot een overname. Verder gaan we natuurlijk ook wel graag een uitdaging aan en staan we niet graag stil. Ook wilden we zeker dat In de Zon zou blijven bestaan als restaurant. Het concept blijft volledig hetzelfde, de twee koks die al jaren in dienst zijn en de kneepjes kennen, blijven achter het fornuis met hun typerende gerechten en suggesties.”
Gent-Wevelgem
Salima wordt het nieuwe gezicht van In de Zon. “Aan het interieur opgehangen aan vele sterke koersverhalen veranderen we helemaal niks. Het warme en volkse uitgewerkt door Dirk en Cathy blijven we behouden. Van Gent-Wevelgem maken we een feest, net zoals Dirk en Cathy dat deden. Met een leuke menu en wel een pintje hier en daar.”
Salima en Pieter blijven hun bestaande zaken behouden. D’Hellekappele wordt voortaan De Bralle Loker. “Wat verderop bevindt zich het wijndomein d’Hellekapelle en om alle verwarring tegen te gaan, wordt ons restaurant nu gewoon De Bralle Loker.” De eerste zaak van Pieter en Salima, de Bralle in Dranouter, wordt De Bralle Dranouter en blijft zoals voorheen af te huren voor feestjes.
Het beste van KW
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier