Dinner with the Queen koppelt respect voor de bijen aan gastronomie in Oeselgem

We zien v.l.n.r.: Lieven Lootens (’t Aards Paradijs), Gilles De Backer (Utopiaevents), Jef Versele (Brouwerij Van Steenberge), Bart Van Parijs (Purfruit), Ronny De Vylder (imker) en Sarah Parent (Go Forest).© Fytch/New Koncept
We zien v.l.n.r.: Lieven Lootens (’t Aards Paradijs), Gilles De Backer (Utopiaevents), Jef Versele (Brouwerij Van Steenberge), Bart Van Parijs (Purfruit), Ronny De Vylder (imker) en Sarah Parent (Go Forest).© Fytch/New Koncept
Tom Van Houtte

Dinner with the Queen fleurt straks voor de derde keer de zomer op in de pluktuin van Purfruit in Oeselgem. Centraal bij dit evenement staat de kennismaking met het leven en werk van de bijen en het genieten van een vijfgangenmenu van de Vlaamse topchef Lieven Lootens.

“Met dit project willen we het belang van de bijenkoningin en haar werkers benadrukken”, zegt organisator Gilles De Backer van Utopia Events. “In onze prachtige tent zullen we een maand langer gasten ontvangen, een 60-tal per avond.”

Topbiertjes

Bart Van Parijs van Purfruit leidt de gasten rond in de tuin en daarbij mag een bezoek aan de koningin en haar werkers in aanwezigheid van imker Ronny De Vylder natuurlijk niet ontbreken. Nadien schuiven de gasten aan rustieke tafels aan voor een vijfgangenmenu van Lieven Lootens, bekend van ’t Aards Paradijs in Nevele. “Dankzij een nieuwe samenwerking met brouwerij Van Steenberge kan men kiezen om topbiertjes als Gulden Draak en Fourchette de gerechten te laten begeleiden in plaats van wijn. Er zijn ook bierpairingavonden op 31 juli en 30 augustus”, zeggen de organisatoren nog.

Exclusief overnachten

Andere nieuwigheid: de ‘tortiga cabin’ waarin elke avond een koppel kan overnachten. “Ze biedt het comfort van een hotelkamer en bevindt zich midden in een bloemenweide.”

Met Go Forest wordt voor elke aanwezige een bijenvriendelijke boom geplant in Peru. Vorig jaar waren dat er 850. Afgelopen zomer registreerden 150 gasten zich om een struik te planten in hun eigen tuin en die konden ze zaterdag bij Purfruit afhalen.

Info: dinnerwiththequeen.be. Bedrijven kunnen reserveren voor de periodes 20-30 juni en 1-15 september via productie@dinnerwiththequeen.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier