Diksmuidse brouwer Lieven Onraedt baat opnieuw pop-up uit: “In het najaar lancerenwe onze eigen bierpralines”

Lieven Onraedt opent De Nachtraaf Pop-Up Proeverij & Shop op de Grote Mark. (foto ACK)©type=
Lieven Onraedt opent De Nachtraaf Pop-Up Proeverij & Shop op de Grote Mark. (foto ACK)©type="Seq" Annie Callewaert
Redactie KW

Brouwer Lieven Onraedt (53) zet zijn stad op de kaart. Het Diksmuidse biertje verovert nu ook de biermarkt in Denemarken en Zweden, maar Lieven blijft met zijn twee voeten stevig op de Diksmuidse grond. Ook deze zomer opent hij opnieuw zijn pop-up op de Grote Markt.

In 2016 bracht Lieven Onraedt zijn Nachtraaf op de markt. “In oorsprong kwam ik met drie bieren op de markt: een dubbel-bruin van 7°, een tripel-blond van 9° en een quadrupel-donker van 10°, heldere bieren van hoge gisting met hergisting in de fles”, vertelt Lieven. “In 2018 kwam de Nachtraaf speciale-amber van 6° er als frisse dorstlesser en uitgelezen terrasbier bij. Maar daar bleef het niet bij. De kwaliteit en de smaak zijn heel belangrijk, maar wij hechten ook veel belang aan de beleving. Daarom toverden we een oude caravan om tot de Nachtravan, een rijdende bar in foodtruckstijl waarmee we sinds 2018 op evenementen te vinden zijn.”

Awards

Dat Nachtraaf gesmaakt wordt, getuigen de vele prestigieuze awards die het bier de voorbije jaren won, waaronder het Internationaal Bierfestival van 2019 in Wieze. “Ook een culturele link mocht niet ontbreken. Die werd in 2019 gelegd met de uitgave van een limited edition-fles op 500 genummerde exemplaren, waarvoor de bekende kunstenaar-illustrator Jan Bosschaert een exclusief schilderij leverde dat in het etiket werd verwerkt”, vervolgt Lieven Onraedt.

Maar daar stopt het verhaal van Nachtraaf niet. “We spelen ook in op de hype van foodpairing. Zo werd de Nachtraafkaas, de Nachtraafpaté en ook al een Nachtraafkroket gelanceerd. Het volgende zal de Nachtraafpraline zijn. De bekende chocolatier Dominique Persoone koppelt zijn pralines aan een biertje en zo ontstond ook ons idee. Het is de bedoeling dat ik dit najaar samen met de Diksmuidse chocolatier Marc Vandenbussche de bierpralines lanceer. Marc en ik zijn nu nog volop aan het experimenteren. De pandemie zorgde er echter voor dat bierfestivals, braderieën en jaarmarkten ook deze zomer nog heel onzeker zijn. Dus besloot ik mijn zomerbar opnieuw te openen. Behalve het volledige gamma bieren bied ik ook streekproducten aan waarin mijn bier is verwerkt.”

De Nachtraaf Pop-Up Proeverij & Shop op de Grote Markt 3 is open vanaf 15 uur en op maandag- en zaterdagvoormiddag tijdens de wekelijkse markten. Bijkomende openingsuren op zon- en feestdagen en bij evenementen worden op de Facebookpagina van Nachtraaf bekendgemaakt. Gesloten op maandagnamiddag en dinsdag. Meer informatie: http://www.nachtraafbier.be/ .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.