Dentergems Smulhoekje vervangt Friet-uurtje

Inge Declerck en Alain Brabant maken met de Boulain een ambachtelijke bouletbrochet. (foto TVW)©TOM VAN HOUTTE
Inge Declerck en Alain Brabant maken met de Boulain een ambachtelijke bouletbrochet. (foto TVW)©TOM VAN HOUTTE
Redactie KW

Friet-uurtje in de Meulebekesteenweg is amper gesloten of daar is al Dentergems Smulhoekje. Vanaf 1 april blazen Inge Declerck en Alain Brabant het frituurpand nieuw leven in. De basic frituur van vroeger wordt een eethuis waar ook dagelijks kip en ribbetjes aan ’t spit verkrijgbaar zijn.

Inge Declerck (51) zegt corona adieu. Althans in het beroepsleven, want tot voor kort was ze adjunct-hoofdverpleegkundige op de afdeling intensieve zorgen van het AZ Sint-Jan in Brugge. “Covid-19 was niet de doorslaggevende factor om een andere richting uit te gaan, al heb ik natuurlijk een loodzwaar jaar achter de rug”, vertelt Inge Declerck, die samen met Alain Brabant (47) in Aalter woont.

Ze wou vooral haar partner steunen in de carrière-uitdaging van zijn leven. “De voorbije 30 jaar werkte ik in dienst van slagers, onder meer voor de bekende slagerij Martens in Brugge.”

Slager aan het werk

Alain neemt niet helemaal afscheid van het vak, integendeel zelfs. “Ik wil dat de klanten direct aan mijn koeltoog merken dat er een slager aan het werk is. We staan erop om elke dag onze brochettes, stoofvleessaus, een drietal burgers en onze Boulain – een artisanale balletjesbrochette – zelf te maken. Ook zullen er dagelijks kip en ribbetjes aan ’t spit verkrijgbaar zijn.” Alles wordt geserveerd op een bord met vers slaatje en bijhorende saus. “En”, vindt Alain, “aangezien ik zelf een goede eter ben, wil ik ook dat klanten met een voldaan gevoel naar buiten gaan. We zullen dus niet beknibbelen op de porties.”

Het koppel, dat de frituur in de Meulebekesteenweg 4 overnam van Nick Gauthier en Lies Vandenbossche, wil ook ten volle gebruik maken van het terras met 60 zitplaatsen. “Van als het weer kan, zal het bij goed weer ook ‘s namiddags toegankelijk zijn voor een sangria, biertje, verwenkoffie of ijscoupe.”

Het Dentergems Smulhoekje is de maandag gesloten, behalve op feestdagen, en op dinsdagmiddag. Bestellen op afstand lukt het vlotst via de nieuwe app Dentergems Smulhoekje.

(TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.