De Weekbode op zomerbartoer: halte 13 en 14 bij Spring(k) en Drink in Moorslede en Bar-A-Sol in Wingene

Kinderen kunnen zich uitleven op de vele springkastelen terwijl mama en papa rustig van een drankje genieten. © Jan Stragier
Wouter Vander Stricht

Ruim 20 zomerbars telt onze regio, maar elk hebben ze hun eigen identiteit waarmee ze je trachten te overtuigen om een zomerse namiddag of avond bij hen te spenderen. Wij stellen ze stuk voor stuk en per twee nog eens voor en gingen er zelf ook even langs.

Naar hartenlust spelen in de kastelen van Spring(k) en Drink in Moorslede

Van waar de naam: kinderen tot 12 jaar kunnen spring(k)en op de springkastelen terwijl volwassenen een drankje kunnen drinken onder de strechtenten.

Wie zit er achter: Eline Hoorne en Nils Vercaigne, twee Roeselaarse leerkrachten in VISO. In bijberoep verhuren ze ook springkastelen.

Concept: zomerbar met stretchtenten, loungezetels en barkrukken met wijnvaten met een heus springkastelendorp.

Sfeer: gezellig, landelijk en rustig toeven.

Alleen in deze zomerbar: democratische prijzen, ideale combinatie voor gezinnen om kinderen te laten uitleven en ‘s avonds zorgeloos te kunnen genieten in de loungezetels met sfeermuziek.

Zeker drinken: picon van het huis (5 euro)

Zeker proeven: tapasplank van het huis en in het weekend lekkers van de foodtruck Sweets on Wheels-Cintjescookery.

Ons oordeel: een kinderparadijs waar de ouders rustig kunnen genieten.

Bereikbaarheid: Molenstraat 4, Moorslede. Parking in de weide ernaast. Voor fietsers of wandelaars bereikbaar via de Stroroute.

Openingsuren: van woensdag tot en met zondag telkens vanaf 13 uur, op zondag van vanaf 11 uur. Op woensdag, donderdag en zondag tot 22 uur, op vrijdag en zaterdag tot middernacht. Nog tot en met 15 augustus.

Kjenta geeft haar persoonlijke touch aan Bar-A-Sol in Wingene

In een landelijke omgeving is het rustig genieten in de zomerzon.
In een landelijke omgeving is het rustig genieten in de zomerzon. © WMe by Wouter Meeus WMe by Wouter Meeus

• Van waar de naam: de woordspeling vervat zowel ‘bar’ als ‘zon’ en klinkt ook als parasol.

• Wie zit er achter: Kjenta Willems studeert event- en projectmanagement en vond het de beste leerschool om een zomerbar tot in detail uit te werken. Ze doet er ondertussen schatten aan ervaring op.

• Concept: in een landelijke omgeving kun je in Bar-A-Sol rustig genieten. Een ruime kaart biedt van alles: van een ijsje tot cocktails.

• Sfeer: in de namiddag vooral fietsers en families met (klein)kinderen, ’s avonds verandert het publiek naar mensen die willen genieten van tapas of een streekbiertje.

Alleen in deze zomerbar: de persoonlijke aanpak. Kjenta verwelkomt alle klanten, er komt ook geen QR-code aan te pas. Je wordt aan tafel bediend.

Zeker drinken: de Martha-biertjes en Den Tjolder.

Zeker proeven: citroentaartje met speculoos.

Ons oordeel: jongedame zet haar schouders onder een project dat mag gezien worden.

• Bereikbaarheid: Vinkestraat 7, Wingene. Er is een privéparking.

Openingsuren: normaal van woensdag tot en met zondag vanaf 14.30 uur (aanpassingen via Facebook). Nog open tot 21 augustus.

Lees meer over: