De Wasserette opent het terras pas op 13 mei

Wibo Lemmens en Hannelore Vanacker.© (Foto IV)
Wibo Lemmens en Hannelore Vanacker.© (Foto IV)
Redactie KW

Zaterdag mogen de terrassen open, maar sommige zaken kiezen ervoor om niet of later te openen. Bij De Wasserette openen ze hun terras op Hemelvaart.

Wibo Lemmens is uitbater van het restaurant De Wasserette in de Marktstraat 38 in Nieuwpoort-stad. Ook hij kijkt uit naar de opening van de terrassen, maar besloot te wachten tot 13 mei en daar heeft hij een heel goede reden voor.

“Wij beschikken over een terras vooraan en achteraan, die in totaal plaats bieden aan een 30-tal personen en aangezien nog niemand binnen mag eten, hebben we een tijdelijk concept uitgedokterd. We willen de mensen ontvangen in een heel andere sfeer dan ze gewoon zijn bij ons. Dankzij enkele buren hebben we het terras langs achter kunnen uitbreiden en we zullen vooral uitpakken met streetfood van over de hele wereld, waar we dan onze eigen touch aan geven. Er komt ook een kleine buitenkeuken en een graffitimuur om het aangenaam te maken. We willen het voor onze klanten in deze bijzondere periode heel gezellig maken” zegt Wibo.

Tijdens de voorgaande periode bleef de zaak gesloten, maar in Nieuwpoort-bad werd een pop-up winkel en takeaway ‘Wasserette op zwier’ georganiseerd en deze zijn nu mee verhuisd naar de Marktstraat.

“Het restaurant is een winkel geworden, waar de mensen terecht kunnen voor takeaway van bereide maaltijden en slaatjes of wijnen.”

Personeel behouden

“We hebben in deze moeilijke periode ook geprobeerd om het personeel zoveel mogelijk aan het werk te zetten, door hen enkele dagen per week te laten werken. We hebben elkaar hier zeker gevonden en op die manier hebben wij ons personeel kunnen behouden. Wij rekenen nu natuurlijk op goed weer zodat de mensen kunnen genieten op het terras. Het blijft uiteraard uitkijken naar de dag dat het restaurant weer helemaal open mag en dat de mensen weer binnen kunnen eten. Binnen wordt ook veel uitgebreider getafeld dan buiten het geval is”, besluit Wibo. (PBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.