De Stoefers lanceren hun Krekedaeler

Frederik Despierre en Benedikt Decoster, zowel Stoefers als brouwers, presenteren vanaf november hun Kortemarks bruintje, de Krekedaeler. © (Foto JD)
Redactie KW

Een lekker bruin biertje zou niet misstaan naast ons Flipperbier, moeten Benedikt Decoster en Frederik Despierre, beter bekend als De Stoefers, gedacht hebben. Het is er eentje geworden die volgens beide brouwers goed aan de ribben plakt. Wij proefden voor en genieten nog na.

“Bij de sluiting van het Kortemarkse zwembad lieten we Kortemark en verre omstreken kennismaken met onze Flippertje”, aldus Benedikt. “Met ons bruin biertje van 8,8% willen we sentimenteel aansluiten bij de aankomende periode van het jaar: de winter, Kerst en Nieuwjaar. Frederik was direct akkoord om een bruin biertje te brouwen. Het samenspel van de donkere mout en de hop verwijst naar de veelzijdigheid die je terugvindt in het Krekedal. De naam voor het bier was dus snel gevonden, want een streekbier moet verwijzen naar iets opmerkelijks in de streek. De Krekedalroute vind ik persoonlijk één van de mooiste fietsroutes die je hier kan rijden, dus doet ons bier die route alle eer aan, of is het omgekeerd? We wilden graag ons bier lanceren tijdens de bierbeurs in november, maar andermaal gaat de beurs niet door. Voorlopig hebben we geen nieuwe brouwplannen meer, want we willen eerst onze nieuweling en het Flippertje verder stevig op de kaart zetten.”

Geschenkbox

“De verkoop moet goed zijn én blijven, zodat je bier kan blijven bestaan. Er komen dagelijks nieuwe bieren uit, maar daarom zijn het geen blijvers. Mensen drinken een bier misschien één keer, maar je moet het 2e en het 3e ook verkocht krijgen. We hebben ook nog een primeurtje voor een aankomende feestdagen: de Groots-Kortemark box. Je leest inderdaad geen letter teveel, want we zien het groots. In deze geschenkenbox die we straks zullen aanbieden, vind je uit elke deelgemeente een specialiteit: foie gras uit Handzame, Mokup-koffie uit Zarren, boterspeculoos uit Werken en vanzelfsprekend ook onze bieren. Zo kunnen we iedereen létterlijk een stukje Kortemark geven. (JD)

Voor meer info surf je naar www.brouwerijdestoefers.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier