De Smisse in Damme offert parkeerplaatsen op voor terras

Stefaan Claeys en Stephanie Traen van De Smisse bouwen ook hun parking om tot terras.© Davy Coghe
Stefaan Claeys en Stephanie Traen van De Smisse bouwen ook hun parking om tot terras.© Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Ook bij De Smisse is het enthousiasme groot om na zeven maanden sluiting weer gasten te kunnen ontvangen. “We hebben onze parkeerplaatsen hier op het terrein opgeofferd om meer ruimte te bieden op het terras”, zegt zaakvoerder Stefaan Claeys.

Voor Stefaan Claeys, de razend enthousiaste en welhaast hyperactieve zaakvoerder van De Smisse, kan de maandenlange verplichte sluiting geen pretje geweest zijn. De getogen Bruggeling, die nu al jarenlang in Damme woont en werkt, is dan ook maar wat tevreden dat hij zijn zaak zaterdag weer kan openen. “Pas op, ik ben ik ook wel een familieman en heb ervan genoten om meer tijd met mijn gezin te kunnen besteden. Maar het werd toch echt wel tijd om er weer in te kunnen vliegen. Om de klanten terug te zien en om weer centen te kunnen verdienen natuurlijk”, geeft Stefaan toe.

Veel ruimte nodig

“De meeste zaken in Damme hebben wel behoorlijk wat buitenruimte. En zeker bij ons in De Smisse hebben we wel een ruim en goed ingericht buitengedeelte met zowel een bar als een keuken buiten. Maar natuurlijk zijn we ook genoodzaakt om ons aan te passen aan de coronamaatregelen. Als er nu anderhalve meter afstand moet zijn tussen de gezelschappen, in plaats van eerder tussen de tafels, betekent dit dat ik de tafels op wel twee meter van elkaar moet zetten. Daarvoor heb je behoorlijk wat ruimte nodig. Daarom offeren we onze parking op. Dat zal even wennen zijn voor onze klanten die met de wagen komen, maar op die manier kunnen we toch voldoende klanten een plaatsje bieden. We zullen tot 150 mensen plaats kunnen bieden. Dat is evenveel als in niet-coronatijden maar nu hebben we er dus wel de parking voor moeten opofferen.”

Keuken open

“De keuken is open op volle kracht, we bieden dus de volledige kaart aan. Zoals gebruikelijk plaatsen we gasbranders tussen de tafels voor als het wat killer wordt en we hebben grote parasols die ook wel beschutting bieden tegen wat regen. Enkel bij stormweer sluiten we.” (PDV)