De Nachtegaal wordt feestzaal en vakantiewoning

Jean-Pierre Verbrigghe en zijn echtgenote Chantal Parret en de zonen Kevin (tweede van links) en Kenneth. (foto DBI)
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

Eigenaar Jean-Luc Verbrigghe heeft zijn voormalig restaurant De Nachtegaal omgevormd tot feestzaal en vakantiewoning. De locatie kreeg vier sterren van Toerisme Vlaanderen. “De voorbije jaren werd hard nagedacht over een nieuwe toekomst”, vertelt Jean-Luc.

Tearoom en restaurant De Nachtgaal in de Krombekestraat heeft een metamorfose ondergaan. Het gebouw werd gestript en getransformeerd naar een hedendaagse feestzaal en vakantiewoning, een echt familieproject. “Ikzelf, mijn echtgenote Chantal en de kinderen Kevin en Kenneth hebben in de jaren 80 en 90 het restaurant uitgebaat, maar de kinderen hadden uiteindelijk niet de ambitie om de zaak als restaurant over te nemen”, vertelt Jean-Luc.

“De voorbije jaren werd daarom hard nagedacht over een nieuwe toekomst. Het idee om het restaurant om te bouwen tot feestzaal en vakantiewoning was een beslissing van het hele gezin, te meer omdat heel veel werk door ons zou worden uitgevoerd. Ik heb het houtwerk gedaan, Chantal heeft alles geschilderd en de elektriciteit, isolatie en administratie hebben de kinderen op zich genomen. Uit de voortuin werd 60 vierkante meter beton weggenomen en vervangen door een waterdoorlatend gazon. Ook dat is iets waar we trots op zijn.”

Het idee om het restaurant om te bouwen, was een beslissing van het hele gezin

“De feestzaal kan gehuurd worden voor feesten, seminaries en bedrijfsfeesten tot 80 personen”, komt echtgenote Chantal Parret tussen. “Wij stellen de locatie ter beschikking, de keuze van traiteur of brouwer is vrije keuze. De zaal beschikt over een moderne restaurantkeuken, koelcellen, frigo’s, kinderhoekje en dansvloer. De vakantiewoning heeft een maximum capaciteit van 15 personen, verdeeld over zes afgewerkte slaapkamers. De woning heeft een ruime woonkamer met keuken, een garage en laadstations voor meerdere elektrische fietsen. De vakantiewoning kan zowel met als afzonderlijk van de feestzaal geboekt worden. Is er een feest, dan wordt de vakantiewoning niet verhuurd en omgekeerd. We doen dit om de rust te verzekeren van iedereen die De Nachtegaal boekt. De voorziening is toegankelijk voor mensen met een mobiele beperking, dat vonden we heel belangrijk.”

Lokale ondernemers

De familie Verbrigghe staat te popelen om hun gasten te verwelkomen, maar benadrukt ook dat ze een goede samenwerking wil met andere ondernemers uit Stavele. “Wij hebben hier nog mooie en bloeiende handelszaken”, oppert Jean-Luc. “Ik denk daarbij aan ’t Hof van Commerce, restaurant ’t Jachthuis, café Den Amigo en het Dorpspunt. Wij zullen deze collega’s zeker aanbevelen aan wie in onze vakantiewoning komt overnachten.”

Info en reservatie: www.nachtegaal.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.