De Grilloir Brugge opent dit najaar tweede grillrestaurant in Vivenkapelle

Cathy Carpentier en Peter Marechal: “In onze nieuwe zaak trekken we de bekende sfeer van De Grilloir door.” © AVH
Redactie KW

Peter Marechal en Cathy Carpentier van Bistro Restaurant De Grilloir in Brugge openen in dit najaar een tweede vestiging in Vivenkapelle. Ze nemen hun intrek in het voormalige ‘t Hof van Vivenkapelle op het Bradericplein.

De Grilloir is een grillrestaurant uit Brugge. De zaak is populair waardoor zaakvoerders Peter en Cathy begonnen na te denken over uitbreiding. “We hebben de ambitie en goesting om een tweede vestiging van De Grilloir te openen. We vernamen dat het pand van ‘t Hof van Vivenkapelle al een tijdje over te nemen was en contacteerden de eigenaars. Vooral de rust, charme en het dorpse gevoel spraken ons hier aan. Daarnaast is er een prachtige orangerie, een groen terras met tuin en voldoende parkeermogelijkheid dicht bij de zaak. De combinatie van dit alles gaf de doorslag om het handelspand over te nemen”, aldus zaakvoerder Peter Marechal.

Vernieuwingen

Het restaurant bevindt zich op het Bradericplein 23, onder de kerktoren van Vivenkapelle. “Vivenkapelle ligt in de polders, waar de rust overheerst en je kan herbronnen in de natuur. Toch zal de bekende sfeer van De Grilloir er aanwezig zijn, ook op de menukaart. We plannen enkele vernieuwingen en nuances in ons aanbod, maar de basis blijft zoals in Brugge”, vertelt Cathy.

Peter en Cathy hopen rond midden oktober te openen. Vooraleer dat kan gebeuren, staan er nog heel wat verbouwings- en renovatiewerken op de agenda. “We gaan de binnenkant van het restaurant grondig aanpakken, met enkele opvallende eyecatchers. Zo komen er een dry-aged-koelkast waar we zelf ons vlees zullen rijpen, een geklimatiseerde wijnkast en een open haard. Uiteraard krijgt de grill een prominente plaats in de orangerie”, besluit Peter. (AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier