De Gapaard wordt Yesterday’s World Café: “Alles wat je ziet, is te koop”

Linda De Klerck en Jessie Laleman, hier met Jessie's dochtertjes, zijn de drijvende krachten achter Yesterday's World Café. © Maxime Petit MPM
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Café De Gapaard heeft een nieuwe uitbater. De horecazaak in de Beverensestraat 104 in Ardooie wijzigde de jongste jaren al enkele malen van naam en eigenaar. Met de komst van Yesterday’s World Café is er een nieuwe start met een volledig nieuw concept. “Alles wat je hier ziet, is te koop”, aldus Linda De Klerck.

Linda De Klerck (53) zal er de horeca-activiteiten combineren met een antiek- en brocantezaak. Linda stort zich hiermee niet in het onbekende, want de nieuwe uitbaatster heeft in Brugge een gelijkaardige en gelijknamige zaak in de Wijngaardstraat.

Het is een populaire stek voor toeristen in de provinciehoofdplaats. Al tien jaar combineert ze er het serveren van een streekbiertje met antiek en brocante en dat lijkt er een bestseller te zijn. Dat blijkt ook uit de goede referenties en een mooie ranking op Tripadvisor, een toonaangevende reiswebsite.

Goede ligging

De zaak in Brugge draait vooral op de grote internationale aanwezigheid van toeristen, wat in de coronatijden zeker geen evidentie was. In De Gapaard ziet Linda de gelegenheid om het toeristische Brugge uit te breiden met een plaatsje in het meer landelijke en volkse Ardooie.

“Wij keken uit om in meer landelijk gebied ons aanbod uit te breiden. Waarom we voor Ardooie kozen? Wij kregen te horen dat De Gapaard vrijgekomen was. Voor ons was dit een goede ligging en er is woonst bij. De woning zal betrokken worden door mijn dochter Jessie. En er is hier ook een ruime parking”, zegt Linda.

Afgesloten speelweide

“Een pluspunt is ook de afgesloten speelweide voor de kinderen zodat ouders rustig een biertje kunnen nuttigen en even kunnen rondneuzen. Je zult er in de zaak, die inmiddels vol staat met antiek en curiosa, kunnen genieten van een drankje en een snack en meteen genieten van een uniek decor. En bevalt het decor jou, dan kun je het ook kopen, want alles wat je hier ziet, is te koop.”

In de uitbating zal Linda bijgestaan worden door dochter Jessie Laleman. “Wat het doelpubliek van de nieuwe zaak is? We richten ons naar een zo breed mogelijk publiek, maar gezien de aard van de zaak zijn de mensen die op zoek zijn naar antiek, brocante of gewoonweg wat snuisterijen hartelijk welkom”, aldus Jessie.

Bieren en snacks

“En dan is er nog het horeca-aanbod waar de mensen welkom zijn voor een rustige babbel bij een goed glaasje. Het wordt geen restaurant met een uitgebreide kaart. We hebben momenteel een aanbod van een zeventigtal bieren. Voor een knabbel zorgen we ook met een aanbod aan snacks zoals een spaghetti of een croque monsieur, al of niet met groentjes.”

Yesterday’s World Café is dagelijks open vanaf 11 uur. In het weekend opent de nieuwe zaak in Ardooie een uurtje vroeger, 10 uur dus. De sluitingsdag is op donderdag. Info: https://www.facebook.com/yesterdaysworldcafe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier