De afhaalmaaltijden van ‘t Roodhuis uitgetest: “Ook na heropening blijft de takeaway”

Kristof en Nele zetten al een hele tijd in op takeaway en dat zal ook na corona nog het geval zijn. (foto SB)© Stefaan Beel
Kristof en Nele zetten al een hele tijd in op takeaway en dat zal ook na corona nog het geval zijn. (foto SB)© Stefaan Beel
Thomas Dubois

Maandenlang trokken we ieder weekend naar een horecazaak in de buurt om er de afhaalmaaltijden in de kijker te zetten. Deze week zijn we aan onze laatste takeaway toe. Zonder hartzeer, want ook wij kijken uit naar het moment dat de horeca op 8 mei mag heropenen. Voor onze laatste maaltijd trokken we naar ’t Roodhuis.

Kristof Vermeersch (48) en Nele Depoortere (48) baten al 19 jaar ’t Roodhuis in de Bergstraat uit. Afhaalmaaltijden zijn voor hen niet nieuw, ze waren dan ook bij de eersten om er volop op in te zetten tijdens de eerste horecasluiting. “Heel wat collega’s keken de kat uit de boom, maar wij konden vlot schakelen”, vertelt Nele. “Takeaway is bij ons geen nieuw gegeven, al voor de uitbraak van de coronacrisis deden we takeaway, zonder er echt reclame voor te maken. Sinds maart 2020 hebben we dat wel gedaan, met succes! We merken dat mensen vlot de weg naar ons vinden met hun bestelling. In vergelijking met sommige andere collega’s doen we niet alleen takeaway in het weekend, maar 7/7. Ook na de heropening blijven we inzetten op afhaalmaaltijden. Wie weet vinden nog meer mensen dan de weg naar ons om iets te bestellen.”

“We doen afhaalmaaltijden om bezig te zijn en in contact te blijven met onze klanten”, gaat Nele verder. “De mensen moeten tijdig bestellen, waardoor we perfect weten wat we allemaal nodig hebben, op die manier zijn er ook geen overschotten. De hele week door is er een ruim aanbod met à la carte gerechten, in de week hebben we een lunch en in het weekend een menu. Afhalen gebeurt volledig coronaveilig. Af en toe doen we dan ook een babbeltje met de mensen. Je merkt duidelijk dat iedereen snakt naar meer sociaal contact.”

Blij voor personeel

Ook Kristof en Nele kijken uit naar de gedeeltelijke opening van de horeca op zaterdag 8 mei. “We zijn vooral blij dat ons personeel opnieuw aan de slag kan. Zij zullen negen maanden thuis gezeten hebben, dat is allesbehalve vanzelfsprekend. Het is ook fijn om te zien dat iedereen ook gewoon terugkeert”, klinkt het. “Over de heropening zelf hebben we een dubbel gevoel. Wij zijn bij de gelukkigen omdat we een erg groot terras hebben en heel veel mensen coronaveilig kunnen zetten, maar wat bij slecht weer of een plotse regenbui? Dan zitten de mensen daar en een oplossing is er niet. We zijn dan ook van plan om enkel maar te openen op dagen met mooi weer of toch weer waarop je buiten kunt tafelen!”

Garnituur

Uit het ruime aanbod afhaalmaaltijden, kozen we zondag het vispannetje met puree. Het populairste gerecht de afgelopen maanden, volgens Nele. Na enkele maanden takeaway weten we dat vooral gebruiksvriendelijkheid belangrijk is. Het vispannetje is alvast vlot klaar te maken, 17 minuutjes in een voorverwarmde oven volstaat. De puree kan gewoon opgewarmd worden in een microgolfoven. Eens uit de oven, is er nog de nodige garnituur met garnaaltjes en stukjes tomaat voorzien om het geheel af te werken. De porties, voorzien ook van de nodige groentjes, zijn alvast meer dan voldoende en erg smakelijk. Een meer dan geslaagde afsluiter van een winter vol afhaalmaaltijden. Nu is het vooral zaak om een vrij terrasje te vinden!

Wie de komende maanden wil proeven van de takeaway van ’t Roodhuis kan op de Facebook-pagina van ’t Roodhuis terecht. Een volledige lijst van afhaal kan je checken op www.kw.be/afhaal .

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.