Danscafé De Viking in Oostduinkerke mag de deuren heropenen

Vanaf vrijdagavond kan de uitgaande jeugd weer genieten van een onvervalste ‘Viking Night’. © Amandine Blanckaert
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Vanaf vrijdag 1 oktober kan het nachtleven weer losbarsten, want dan mogen de clubs en discotheken weer open. In danscafé De Viking doen ze dat al vanaf 21 uur en geven ze de jongeren het advies om vroeg te komen feesten. “Vol is vol”, waarschuwt uitbater Peter Bultynck.

Op 12 maart 2020 besloot De Viking zelf de deuren te sluiten, om zo de veiligheid van de klanten en het personeel te waarborgen. Niemand kon evenwel vermoeden dat de zaak tot nu gesloten zou blijven.

“Om het contact met onze klanten te bewaren, bedachten we wel enkele alternatieve acties tijdens de sluiting. Zo zetten we tijdens de eerste lockdown een interactieve livestream van een dj-set op poten, die door heel wat thuisfeesters bekeken werd. Daarna gingen we nog een stapje verder met onze Viking truck, waarmee we goodiebags uitdeelden over de volledige Westkust. Ook die actie was mee te volgen via een livestream”, zegt uitbater Peter Bultynck.

Vorige maand waren de resident deejays van de nachtzaak nog te zien op het Helmgras-festival, maar de geplande warming-up van vorige week werd na negatief advies geannuleerd. Nu komt die langverwachte, aloude Viking Night er dus toch.

Uitlaatklep

“Aan het concept van de zaak verandert er niks, dit is en blijft dé place to be voor het nachtleven aan de Westkust”, stelt de uitbater. Of toch: op de heropening gaan de deuren al om 21 uur open. “We verwachten dan effectief al volk en we zullen onze deejays vragen om er meteen stevig in te vliegen. Wij zijn heel tevreden dat jongeren weer kunnen uitgaan en dat zij opnieuw écht kunnen dansen. Het nachtleven is voor hen namelijk een echte uitlaatklep”, weet Peter.

“Uiteraard volgen we voorwaarden van de overheid strikt op”, vervolgt hij. “We controleren de feestvierders zowel op leeftijd – 17+ – als op het bezit van een Covid Safe Ticket of testcertificaat. Daardoor kan een wachtrij ontstaan en hoe later je komt feesten, hoe langer het kan duren voor je binnen kan. Bovendien houden we ons ook aan de opgelegde maximumcapaciteit. Vol is vol en wij verwachten zeker veel volk tijdens dit openingsweekend.”

Fleximedewerkers

Om iedereen een leuke uitgaanservaring te bieden, is het danscafé overigens nog op zoek naar fleximedewerkers voor de bar. Kandidaten kunnen zich aanmelden via de Facebookpagina De Viking Oostduinkerke. (WVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.