Culinair genieten naast koeien of in literaire villatuin

Chef Bert Recour (links) en Filip Louwagie bij de koeien van boerderij Den Overdraght.© TP
Chef Bert Recour (links) en Filip Louwagie bij de koeien van boerderij Den Overdraght.© TP
Redactie KW

De horeca zat het voorbije jaar niet stil. Chef Bert Recour uit Poperinge zocht en vond idyllische plekjes om op locatie te koken: naast de koeien op een boerderij en in een villatuin bij de Zwarteberg.

Bert Recour is uitbater van het Poperingse restaurant en hotel Recour. “Corona duurt al langer dan een jaar, maar wij kunnen onze tijd nuttig invullen met takeaway en creatieve projecten rond gastronomie en beleving in de streek”, vertelt hij.

Een van de creatieve locaties is boerderij Den Overdraght, een van de lokale leveranciers van het restaurant. “De hoeve is bekend voor zijn lamsvlees, maar ook voor zijn glampingtenten en mooie omgeving”, aldus Recour. “We vonden een mooi plekje aan de voedergang naast de koeienstal, die open is langs de zijkanten, om een tafel te plaatsen voor een uniek diner. Het is de eerste keer dat we zoiets doen. De culinaire voorbereidingen gebeuren in het restaurant, maar het is de bedoeling om ook ter plaatse te koken voor een driegangenmenu. Zo willen we de mensen dichter bij de natuur brengen: de gasten dineren terwijl de koeien eten. In de marge van de maaltijd zijn er rondleidingen op de hoeve en workshops rond het maken van smeerboter met verse room.”

Déjeuner sur l’herbe

De tweede locatie bevindt zich vlak over de Franse grens. “Aan de voet van de Zwarteberg in Sint-Janskappel organiseren we een déjeuner sur l’herbe in de tuin van Villa Marguerite Yourcenar. Het is er prachtig vertoeven tussen de bloemen. Ook daar worden gasten verwend met showcooking én verrassende optredens van mysterieuze gasten, waarbij ze plots een gedicht of voordracht geven met een link naar dit maison des écrivains.”

Deze evenementen komen er, maar de vraag is wanneer. “De toekomst oogt wel rooskleurig”, klinkt Recour hoopvol. “Ik voel dat de mensen grote goesting hebben om opnieuw op restaurant en hotel te gaan. Van zodra we weer open mogen, zal het volle bak zijn.” (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.