Culinair genieten in prachtsetting met Pop-up Bar Hill in Hooglede: “Uitzicht is hier fenomenaal”

Lukas Hillewaere en Fien Tilleman openen een pop-uprestaurant op een unieke locatie. (foto JT)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Acht weken lang zal je in Bar Hill kunnen genieten van een culinaire ervaring met een schitterend uitzicht erbovenop. Fien Tilleman en Lukas Hillewaere van Slagerij Hillewaere bieden een uniek concept aan in hun pop-uprestaurant in de Lepelstraat.

Fien Tilleman (21) en Lukas Hillewaere (26), beiden slager van opleiding en actief bij Slagerij Hillewaere, trokken op verkenning in de eigen streek op zoek naar een geschikte locatie. “We zagen onmiddellijk het enorme potentieel dat de weide van Koen Keirsebilck in de Lepelstraat bood. Het zicht is er werkelijk fenomenaal”, opent Fien.

“Zijn dochters Lisa en Lore werken bij ons en zo was het snel in kannen en kruiken.” De verwarmde tent met een plankenvloer biedt plaats aan zo’n honderd eters. Zij kunnen kiezen tussen een vlees- of vismenu. Het hoeft niet te verbazen dat er een samenwerking komt met hun eigen slagerij. “Ik ben afkomstig van Lapscheure. Mijn ouders houden daar een rundveebedrijf en dit vlees komt nu al in onze slagerij terecht. Ikzelf ben nu al verantwoordelijk voor de bereiding van alle traiteurgerechten in onze winkel.”

Bier uit de streek

De naam Bar Hill verwijst enerzijds naar de naam van de slagerij, maar anderzijds ook naar de heuvel waarop de locatie gevestigd is en waarbij je een schitterend vergezicht krijgt op Gits. “De ene kant van de tent is doorzichtig waardoor je ook ’s avonds zal kunnen genieten van het uitzicht. Centraal voorzien we een bar waar onze klanten de keuze hebben uit een zestal cocktails en ondertussen al een hapje kunnen eten uit onze sharing-gerechtjes.”

“Klassieke bieren zoals Jupiler of Stella serveren we niet, we kozen voor een aantal biertjes uit de eigen streek. Verder hebben we twee vaste menu’s: vlees of vis. Na vier weken zullen dan twee andere menu’s op het programma staan. De zaterdagavond voorzien we overigens een liveband die akoestische deuntjes zal spelen.”

Na acht weken, op zaterdag 20 november, sluit het pop-uprestaurant zijn deuren. “Indien het meevalt, komt er volgend jaar een nieuwe editie. De reservaties komen momenteel alvast heel vlotjes binnen. We mikken zowel op een jeugdig als volwassen publiek. Mensen die graag eens een nieuw concept willen uitproberen, zijn bij ons sowieso aan het juiste adres”, besluit Fien.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier