Christophe en Nathalie zijn de nieuwe uitbaters van De Witte Merel in Roeselare

Christophe en Nathalie zijn de nieuwe gezichten van De Witte Merel, we zien ze samen met hun zoon Noan. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Christophe en Nathalie zijn de nieuwe gezichten van De Witte Merel, we zien ze samen met hun zoon Noan. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Christophe Van de Velden en zijn vrouw Nathalie Van Loocke openen, eens het mag, opnieuw de deuren van De Witte Merel langs de Hippoliet Spilleboutdreef. Het restaurant stond sinds eind 2019 leeg nadat de voormalige uitbaters een nieuwe horecazaak opstartten.

Restaurant De Witte Merel was jarenlang een gevestigde waarde in Roeselare. De vorige uitbaters trokken er eind 2019 de deur achter zich toe en startten met CRKL een nieuwe restaurant in Roeselare op. Christophe Van de Velden (36) en Nathalie Van Loocke (40) blazen nu nieuw leven in De Witte Merel. Geboren Antwerpenaar Christophe verzeilde door zijn studies aan De Groene Poorte in Brugge in West-Vlaanderen waar hij zich inmiddels al jarenlang helemaal thuis voelt.

“Dit pand is perfect gelegen om iets moois te starten”

Zo werkte hij zeven jaar lang bij Da Sergio in Blankenberge en was hij de voorbije jaren aan de slag bij Chez Jacques in Roeselare. Daar droeg Christophe bij tot het behalen van een vermelding in de culinaire gids Gault Millau. “Het is altijd mijn droom geweest om een eigen zaak te hebben. Zeven jaar geleden waagden we even die stap, maar toen was Nathalie net zwanger. Het was toen nog iets te vroeg. Nu is de tijd rijp om hier, in dit perfect gelegen pand, iets moois te starten.”

“We gaan voor dat tikkeltje meer”

De nieuwe uitbaters hopen de goede naam van de Witte Merel te behouden. “We zetten in op eenvoud, maar ook op een moderne keuken. Een goede bistrokeuken met dat ietsje meer”, omschrijft Christophe. Momenteel zijn hij en zijn vrouw al volop aan het proefdraaien en worden de verschillende gerechten uitgetest. “Een takeawayformule doen we nu niet. We kijken uit naar de dag dat de horeca de deuren mag heropenen. Het is de bedoeling om er tegen dat ogenblik klaar voor te zijn.”

Nathalie in de zaal

Terwijl Christophe straks in de keuken zijn beste gerechten serveert, zal Nathalie in het restaurant alles in goede banen leiden. Ook zij heeft al de nodige horeca-ervaring opgedaan. “Dat we hier kunnen beginnen is dankzij mijn vrouw. Toen ik aangaf misschien wel geïnteresseerd te zijn om hier iets te starten, gaf zij onmiddellijk aan er honderd procent in te geloven. Mocht zij geen ‘ja’ hebben gezegd, dan zouden we dit ook niet doen.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten