Charlotte uit Dadizele opent pop-up ijsmobiel om straks met eigen ijssalon te starten

Charlotte Deryckere (links) en Tessa in de nieuwe ijskar. (foto JS)© Stefaan Beel
Charlotte Deryckere (links) en Tessa in de nieuwe ijskar. (foto JS)© Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Charlotte Deryckere van restaurant Baselic opent op vrijdag 16 april haar gloednieuwe pop-up ijsmobiel, die geparkeerd staat vlak voor de horecazaak. Binnenkort start Charlotte ook met een fysieke crèmerie. “Corona heeft me doen inzien dat ik graag met ijs werk. In de toekomst wil ik zowel inzetten op het restaurant, de crèmerie en de ijskar op verplaatsing.”

Tijdens de eerste coronalockdown zocht Charlotte Deryckere (26) van restaurant Baselic naar een manier om toch haar klanten te bereiken. In mei 2020 opende ze een kraampje voor het restaurant waar hongerigen ijsjes, oliebollen en wafels konden kopen. “Ik merkte echt dat ik een passie heb voor ijs. Vele wandelaars, fietsers en kinderen reageerden heel enthousiast op het initiatief.” Charlotte werkte de voorbije maanden haar ideeën uit. Op vrijdag 16 april opent ze voor het eerst de deuren van haar ijskar Charlie’s Cremerie. Die staat voorlopig geparkeerd voor het restaurant. “Op die manier kunnen we nu al iets doen. De kar zal binnenkort ook op locatie te zien zijn. Ik denk bijvoorbeeld aan feestjes waar de gasten kunnen genieten van een ijsje.”

Op verschillende paarden wedden

Charlotte kwam op het idee om een deel van haar zaak vooraan om te bouwen tot een ijssalon. Het is nog wachten op de juiste materialen, maar normaal gezien kan het salon in mei opengaan. “Klanten zullen kiezen: ofwel genieten ze van een ijscoupe in het restaurant, ofwel schuiven ze buiten aan voor een ijsje aan de ingang van het salon.” De restauranthoudster wedt op verschillende paarden: “Ik geloof dat een combinatie van het restaurant, het ijssalon en de ijsmobiel een groot succes kan worden.”

Veel bedevaarders in mei

Hoe ze de heropstart van haar restaurant op 8 mei zal aanpakken, weet Charlotte nog niet. “Dat zijn we nog aan het bekijken.” Ze is blij dat ze met Charlie’s Cremerie toch al iets kan doen in mei, de maand waarin veel bedevaarders Dadizele bezoeken. “Ik denk dat de ijskar en het ijssalon een serieuze meerwaarde kunnen betekenen.”

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.