Charlotte en Bart van Salons Provoost kiezen voor uniek concept: “Zuiderse warmte in de serre”

Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Chef kok Bart Praet en echtgenote/gastvrouw Charlotte Nayaert van Salons Provoost langs de Vaartstraat in Oudenburg ontvangen vanaf 8 mei hun klanten in de open serre. “Vermits binnen nog niet mag, kiezen we voor dit concept. Als de zon schijnt zorgt de open serrevoor zuiderse warmte en beschermt tegen een regenvlaag”, legt Charlotte uit.

Het horecakoppel Charlotte Nayaert (33) en Bart Praet (33) start zijn vierde jaar in Salons Provoost. “Deze zaak is vooral bekend voor feesten en bedrijfsbijeenkomsten. Maar door corona hebben we onze focus verlegd naar traiteurdienst. Dat valt zo goed mee dat we ons in de toekomst meer willen profileren als restaurant. Maar een feest organiseren bij ons blijft natuurlijk mogelijk”, vertelt Charlotte, gastvrouw in de zaak.

Passie voor groenten

Echtgenoot Bart is de chef kok. Hij kreeg zijn opleiding in de Groene Poort en deed stage bij bekende chefs. “Hij werkte een hele tijd bij Hertog Jan. Door zijn passie voor kweken van groenten en kruiden legde hij er de moestuin aan. Als kind had hij thuis al zijn eigen serre”, prijst Charlotte de kwaliteiten van de chef.

“Doordat hij de mogelijkheden van een serre kent, kwam hij met het voorstel om in de tuin van Salons Provoost zo’n concept te creëren. Bij de keuze voor een open terras word je altijd met ons Belgisch weer geconfronteerd. Met een open serre krijg je bij de eerste zonnestralen al warmte binnen en zit je beschermd als het plots regent”, legt Charlotte uit.

In de open serre wordt straks een gezellige sfeer gecreëerd, met groen en mooi aangeklede tafeltjes. “We krijgen nu al veel reservaties binnen. De mensen willen echt weer op restaurant kunnen gaan”, weet Charlotte Nayaert die samen met haar man niet alleen de slechte kant van corona zag, maar er ook een positieve zijde van ondervond.

“We hebben er het beste uitgehaald. Vermits we traiteur aan huis deden tijdens de lockdown, bereikten we veel meer mensen en kregen veel leuke reacties van gelukkige klanten. Daarom willen we ons ook als restaurant profileren. De naam Salons Provoost blijft behouden, maar ik kan nu al verklappen dat we op 1 juli de naam van ons restaurant zullen bekendmaken”, besluiten Charlotte en Bart.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.