Cafébaas De Kortekeer opent frituur om crisis te overleven: “Straks pintjes en frietjes”

© (Foto SB)
© (Foto SB)
Redactie KW

Het bekende volkscafé De Kortekeer, op de grens van Beveren met Koolskamp, is voortaan ook een frituur. Eigenaar Angelo Kindt werkte het idee uit tijdens de coronacrisis. “Het ziet er niet naar uit dat het café snel weer open mag en op de Kortekeer was nog geen frituur.”

Angelo Kindt (46) is al een viertal jaar de eigenaar van café De Kortekeer in de Oude Heirweg. Door zijn klanten speelde hij al even met het idee om ook een frituur te beginnen. “Ze zeiden me dat het gehucht De Kortekeer nog een frituur mist. Toen een van hen uitdagend zei ze peinzen dat ze het kunnen, maar ze kunnen niet, ging de bal nog meer aan het rollen. Ik kan het dus wel.”

Het oude volkscafé is sinds de coronacrisis al maanden dicht. Angelo maakte van die periode gebruik om in het pand een frituur in te richten. Sinds vorige week kunnen klanten er in plaats van een pintje een pak friet bestellen.

Het is de bedoeling dat in de toekomst zowel het café als de frituur blijven bestaan. “We hebben minimale veranderingen aangebracht aan de inrichting om de frituur te starten. Het was de bedoeling dat de eigenheid van het volkscafé behouden bleef.”

Toch ziet Angelo de toekomst van zijn café somber in. “De vaccinaties gaan tergend traag. Het ziet er niet naar uit dat het we snel weer open zullen mogen. De frituur, waar we alleen werken met afhaal, is hoopvol gestart. Toch kijk ik als cafébaas uit naar de dag dat ik weer pinten mag tappen. Straks kunnen de klanten hier terecht voor zowel een pintje als een frietje”, besluit Angelo. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.