Café Vrij Polen kan heropenen met extra breed terras: “Licht aan eind van tunnel”

Eddy Fokket, vrouw Judith De Brabandere en dochter Charliene van Vrij Polen pakken uit met een ruim terras.© (Foto CLY)
Eddy Fokket, vrouw Judith De Brabandere en dochter Charliene van Vrij Polen pakken uit met een ruim terras.© (Foto CLY)
Redactie KW

Café Vrij Polen beschikt na de dorpskernvernieuwing over een extra brede stoep in de Hoogstraat en wil die vanaf zaterdag volop benutten om de klanten te ontvangen op een ruim terras. Eddy Fokket, zijn vrouw Judith De Brabandere en dochter Charliene kijken er alvast naar uit.

Op 1 april 2010 namen Eddy en Judith het café over van Marleen en Filiep. Toen draaide de zo populaire herberg op een laag pitje. In de loop der jaren wisten Eddy en Judith de zaak op te krikken tot het best draaiende volkscafé van de gemeente. Heel wat clubs hebben er hun thuishaven zodat er elk weekend wat te gebeuren viel. Zo huist er een goed draaiende biljartclub, de vinkeniers hebben er hun vaste stek, net als de wielertoeristen en de spaarkas. Ook alle kampioenenfeesten van de vele clubs vonden er plaats in de feestzaal.

Een jaar geleden begon echter de ellende voor het volkscafé. Er was niet alleen de lockdown, maar ook de ingrijpende wegenwerken pal voor de deur in de Hoogstraat speelden de uitbaters parten. Nagenoeg een vol jaar moest Eddy de deuren van zijn café sluiten. Nu is er eindelijk licht aan het eind van de tunnel. “De dorpskernvernieuwing bracht wat ik ervan verwacht had. Ik ben enorm tevreden met de verbrede stoepen langs het café. Voor het eerst krijg ik de mogelijkheid om een leuk terras uit te bouwen en nu de gemeente de horecazaken de mogelijkheid biedt om openbaar domein in te nemen, willen we daar ook dankbaar gebruik van maken. Intussen kregen we de toelating om kosteloos een terras neer te poten. Wij hadden echt nood aan een buitenterras. Voor mijn zaak alvast een goed vooruitzicht voor de vijf jaar die ik nog rond wil maken. Dan zal ik 65 jaar zijn en zal het tijd zijn om te stoppen.”

Er was niet alleen de lockdown, ook de werken speelden ons parten

“Het spreekt voor zich dat het uitzetten van een mooi terras me ook op kosten jaagt. Alle meubilair ervoor moet nog aangekocht worden en we hadden nagenoeg een jaar weinig inkomsten. Het wordt echt tijd dat we kunnen herbeginnen. Het terras zelf heeft een grootte van 24 vierkante meter en er is zeker plaats voor een zestal tafeltjes en enkele kleurrijke parasols. Het moet een aantrekkelijk, kleurrijk terras worden. Ik kijk er al naar uit.” (JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.