https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Café The Golden Pearl opent de deuren

Hoewel hij de regio helemaal niet kent, voelt Dieter Bulckaen zich al aardig thuis in Wakken.© (Foto TVW)
Hoewel hij de regio helemaal niet kent, voelt Dieter Bulckaen zich al aardig thuis in Wakken.© (Foto TVW)
Redactie KW

Het centrum van Wakken heeft er binnenkort weer een café bij. Op de Wapenplaats opent Moorselenaar Dieter Bulckaen The Golden Pearl in het pand waar vroeger café De Haan gevestigd was. Het wordt een broertje voor The Black Pearl, het café van zijn vriend Geovani Desmedt in Wervik.

Tot hij begin dit jaar uitviel met een hernia was de 40-jarige Dieter Bulckaen vrachtwagenchauffeur. “Specialisten raadden me af om het beroep nog langer uit te oefenen”, zegt hij. “Door de lockdown zat ik samen met Geovani thuis. De rekenmachine stond niet stil en we begonnen na te denken: waarom zouden we, gezien het succes van The Black Pearl in Wervik, geen tweede café openen? Tenslotte deed ik daar tijdens de weekends al wat horeca-ervaring op.”

De twee reden in een week tijd een groot deel van de provincie af op zoek naar een café dat over te nemen stond. “Maar ondanks de corona viel het aanbod tegen.” Een vertegenwoordiger van Brouwerij Haacht zette hen uiteindelijk op weg naar de Wapenplaats in Wakken. “Het gezellige interieur wist me direct te overtuigen.”

Het horecapand werd goed twee jaar geleden nog helemaal opgeknapt door het koppel dat er brasserie BalCou startte, maar er aan het begin van de coronacrisis de stekker uittrok. “Ik wou het café De Natte Droom noemen, maar omdat we niet weten hoe katholiek dit dorp is, hebben we het toch maar niet gedaan.” (lacht)

Behalve de klassieke bieren zal je er ook lekkere cocktails kunnen slurpen. “Zo is er onze pink gin, een redelijk zoete creatie die vooral bij de dames aanslaat. Een ander speciaal drankje op de kaart is een bruine rum aangelegd met Fever Tree Cola.”

De nieuwe uitbater wil er een sfeer- en praatcafé van maken voor klanten van 20 tot 90 jaar. “Als de zaak goed blijkt te draaien, maken we er na de zomer misschien een eetcafé van waar je een croque, spaghetti of boterham met beleg kunt krijgen. Wie frietjes wenst, stuur ik met plezier door naar Moart 31.”

Omdat hij vooraan een tweetal parkeerplaatsen mag inpalmen van de gemeente, kan Bulckaen er een terras voor een 20-tal personen zetten. “Als het goed weer is op 8 juni, overweeg ik dan al te openen, omdat er op dinsdag markt is. Sowieso openen we op 9 juni helemaal.” Maandag is sluitingsdag. Andere dagen is The Golden Pearl open vanaf 10 uur, op dinsdag om 7.30 uur. (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.