Café ’t Zeetje weer open met nieuwe uitbaters

Van links naar rechts Gino, schepen Alain Lynneel, Tanja, Ashley en schepen Kristof Vermeire. (foto JRO) © Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Onlangs openden Gino Vyvey (45), zijn vrouw Tanja Dekeyzer (43) en dochter Ashley Vanderwal (20) café ’t Zeetje in de Duinenstraat 337. “We willen van het café een trekpleister maken voor iedereen met twee biljartclubs en een supporterslokaal van KV Oostende.”

Gino werkt al zijn hele loopbaan als vrachtwagenchauffeur. Dag en nacht trok hij de baan op om zijn goederen bij de klanten af te leveren. Toen hij de kans kreeg om het café in de Duinenstraat over te nemen, greep hij die met beide handen, gesteund door zijn vrouw en plusdochter. “Mijn schoonbroer heeft een restaurant in dezelfde straat”, vertelt Gino. “Toen we daar op een dag gingen eten, vroeg hij me of ik geen interesse had om een café over te nemen. De uitbaters zouden er stoppen en zochten een kandidaat-overnemer.”

Onder de mensen

Hoewel de droom al even speelde, hield Gino toch nog even de boot af. “Ik droom er ergens wel al mijn hele leven van om een eigen zaak te starten. En als het even kon, dan nog liefst een café. Ik ben iemand die graag onder de mensen is en dan is een café de ideale plaats om te vertoeven. Toch zaten we nog met het coronavirus in ons hoofd, want een horecazaak starten in deze tijden biedt weinig zekerheid. Uiteindelijk hakten we de knoop door en besloten we om het erop te wagen.”

Vooral Gino en plusdichter Ashley zullen de zaak bemannen. “Mijn vrouw blijft nog aan de slag bij een logistiek bedrijf in Brugge. Het is net door het coronavirus dat we toch graag iets achter de hand willen hebben, want je weet maar nooit. Toch hebben we er goede hoop in. De vaccinatiecampagne loopt als een trein en de cijfers zijn niet meer zo dramatisch slecht”, aldus Gino.

Het drietal heeft grote plannen met het café. “We willen twee biljartploegen opstarten en we werken aan een supporterslokaal van KV Oostende. Ik ben zelf ook een fervent supporter en het zou mooi zijn om gelijkgestemden te ontmoeten in ons café”, besluit Gino. ‘t Zeetje is elke dag open vanaf 10 uur. Op woensdag is het café dicht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier