Café ‘t Kruisken plaatst drie schermen voor het EK voetbal

Er zullen drie tv-schermen worden opgesteld en gelijktijdig een 90-tal mensen de wedstrijden kunnen volgen.© LV
Er zullen drie tv-schermen worden opgesteld en gelijktijdig een 90-tal mensen de wedstrijden kunnen volgen.© LV
Redactie KW

Ook in coronatijden wil café ‘t Kruisken tijdens het EK voetbal zijn statuut van supporterslokaal van de Rode Duivels alle eer aandoen. Er zal iedere dag op drie schermen voetbal te zien zijn. Door de coronamaatregels zullen er 90 supporters gelijktijdig de wedstrijden kunnen volgen en er zijn geen speciale acties.

Van een voetbalgekte zoals bij het vorige WK is er ook in Maldegem nog geen sprake. Toen was café ‘t Kruisken een van de blikvangers als supporterslokaal van de Rode Duivels. Er kwamen zelfs mensen van boven Antwerpen naar het prachtig versierde supporterslokaal in Adegem.

“Een belangrijke beperking voor het scherm op ons terras is de voorwaarde dat de mensen van op de openbare weg de wedstrijd op ons scherm niet mogen kunnen volgen”, vertellen Koen Van Ryckeghem en Mieke Van Hulle. “Daardoor zullen wij de plaatsen op ons terras moeten herschikken en zal het aantal mensen, dat bij ons van de wedstrijden kan volgen, dalen. Wij hebben de indeling uitgetest.”

“Er zullen drie tv-schermen worden opgesteld en gelijktijdig een 90-tal mensen bij ons de wedstrijden kunnen volgen. Doordat wij pas zo laat duidelijkheid gekregen hebben over de voorwaarden was het ons onmogelijk om, net als tijdens het WK voetbal, enkele speciale acties op het getouw te zetten.” Dat er belangstelling is om in ‘t Kruisken de EK-wedstrijden van de Rode Duivels te volgen, is nu al duidelijk. Er werden al verschillende terrastafels gereserveerd.

(LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.