Café Sportwereld opnieuw open met groot terras

Jasper Stragier op het nieuwe terras.© foto EDB
Jasper Stragier op het nieuwe terras.© foto EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Café Sportwereld van Brouwerij Omer Vander Ghinste is opnieuw open. Er waren al langer plannen met het café dat ondertussen al meer dan twee jaar leeg stond, maar wat er juist zou mee gebeuren was niet duidelijk.

“Corona zorgde dan ook nog dat de plannen nog een tijdje in de koelkast bleven”, aldus Jasper Stragier van de communicatie bij de brouwerij.

In het café – één van de weinigen waar nog de originele glasramen van Omer Vander Ghinste inzitten – bleef men de authenticiteit van een bruin café bewaren, maar met een moderne toets en gesierd met foto’s en oude reclameborden en affiches. Het zaaltje achterin werd meegenomen in de ruimte van het café, maar kan indien nodig afgesloten worden. Van daaruit kom je op een groot terras voor meer dan 70 personen, dat ook vanaf de zijkant van het gebouw te bereiken is.

Hapjes op de kaart

“We serveren natuurlijk het assortiment bieren van Brouwerij Omer Vander Ghinste, maar je kan hier ook een wijntje, frisdrank of een koffie verkrijgen.” Er staan ook enkele hapjes op de kaart. Hiervoor wordt samengewerkt met de plaatselijke slagerij Wils. Café Sportwereld zal telkens van donderdag tot zaterdag geopend zijn van 16 tot 22 uur en op zondag van 11 tot 20 uur.

De brouwerij staat in voor het personeel in het café. Bestellen kan via een QR-code. “We hebben ook gedacht aan mensen die daar niet mee vertrouwd zijn hoor”, stelt Jasper ons gerust.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier