Café Sint-Pieter opent vol goede moed met groot terras en speelplein

Uitbaters van café Sint-Pieter Stijn Dejonckheere en Malika Ameraouy.© Jan Stragier
Uitbaters van café Sint-Pieter Stijn Dejonckheere en Malika Ameraouy.© Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Malika Ameraouy en haar partner Steven Dejonckheere uit Ledegem baatten sinds begin 2020 café Sint-Pieter langs de Provinciebaan uit. Door de coronacrisis hebben ze nog niet veel plezier beleefd aan het café, maar vol goede moed openen ze zaterdag de deuren van hun terras.

Malika en Steven begonnen begin vorig jaar aan een horeca-avontuur langs de Provinciebaan in Ledegem. Het gekende café Sint-Pieter lokte onmiddellijk al volk, maar de coronacrisis gooide al snel roet in het eten. “Na een sluiting van drie maanden konden we vier maanden openen. We beleefden een goede zomer, maar nu zit de horeca al meer dan een halfjaar op slot. Ja, in die periode hebben we even de moed verloren. Gelukkig is er nu duidelijkheid”, aldus Malika. Samen met haar partner brengt ze alles in gereedheid om nu zaterdag 8 mei het terras voor het café te openen. “We hebben echt zin om er terug in te vliegen. Vroeger hadden we 22 plaatsen op het terras, maar de voorbije maanden hebben we wat uitbreidingswerken uitgevoerd. We beschikken nu over een groot terras met een 55-tal plaatsen. Best al mooi toch?”

Springkasteel

Het café beschikt over een ruime parking en Steven en Malika zagen de mogelijkheid om nabij hun café ook een speelpleintje in te richten. “We voorzien enkele leuke speelelementen en het is ook onze bedoeling om een springkasteel voor de kinderen aan te bieden. De voorbije periode hebben we nagedacht hoe we op een goede manier ons terras kunnen heropenen. Het speelplein, een veel ruimer terras, zonder corona zouden dat waarschijnlijk niet allemaal gedaan hebben. We hebben de knop omgedraaid en tellen nu vol hoop af naar 8 mei. Hopelijk zijn de weergoden ons nu gezind en moeten we niet weldra terug de deuren sluiten door een nieuwe corona-opstoot.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.