Café Pistolet start deelkoelkast: “Geen overschotten weggooien”

Daan Masscho en Justine Verbeke zullen binnenkort alle overschotten in hun openbare koelkast plaatsen. © SR
Redactie KW

De uitbaters van Café Pistolet vlakbij de Baron Ruzettelaan in Assebroek (aan de vroegere schietstand) starten na hun vakantie met een deelkoelkast. “Wekelijks hebben wij op zaterdagavond heel wat overschotten van voeding, veel groenten maar ook beleg voor de pistolets. We willen dat niet meer weggooien.”

Daan Masscho en Justine Verbeke baten in oktober hun zaak vijf jaar uit. Na de vakantie zal schrijnwerker Bram Goethals een kast gemaakt hebben zodat de koelkast weerbestendig is om er te blijven staan aan de zaak. “Nu nemen wij de overschotten mee naar huis, maar vaak geraakt het ook niet op. We zochten dus een oplossing.”

Lovende reacties

“Het is de bedoeling dat wij telkens op zaterdagavond na sluiting alles in de koelkast plaatsen met vermelding van de vervaldata. Iedereen kan dan uit de frigo het voedsel komen halen. In de toekomst kunnen misschien ook andere mensen voedsel in de koelkast stoppen”, vertellen Daan en Justine.

Toen ze het bericht lanceerden op Facebook kregen ze heel wat lovende reacties, maar ook tips. Velen verwezen naar de succesvolle deelkoelkast in Sint-Pieters waar nu al tal van handelaars hun overschotten in stoppen. Ze kregen ook een voorstel om de overschotten te schenken aan Poverello of aan de Voedselbank. Het probleem is dat ze vooraf niet kunnen beloven vooraf wat er over zal zijn en dat ze alles zelf moeten brengen. Op hun Facebookpagina zullen ze melding maken wanneer ze ermee starten. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier