Café Oud Gemeentehuis is terug open

© (Foto GST)
© (Foto GST)
Redactie KW

Met de opening van de terrassen is ook café Oud Gemeentehuis in Hertsberge weer open gegaan. Kurt Dekeyser (38) en Eva Van In (36) nemen daarmee de fakkel over van Chris en Mariëtje, die voor de lockdown met pensioen gingen.

Kurt heeft 14 jaar horeca-ervaring in de hotelsector in het buitenland en ook zes jaar in België. Tot voor kort werkte hij als operations manager in Sea Life in Blankenberge. Eva werkte ook in het buitenland waaronder in Amerika en Griekenland. Ze is momenteel aan de slag bij de customer service van transportbedrijf ECS/2XL in Zeebrugge. Het koppel heeft twee kindjes: Nero (3) en Aria (3 maanden).

Zowel Eva als Kurt hebben dus al heel wat ervaring. Het is dan ook een passie van hen beiden. Ze speelden al enige tijd met het idee om een eigen zaak te starten. Toen de kans zich voordeed, hebben ze die dan ook met beide handen gegrepen.

We verwelkomen graag opnieuw verenigingen in ons café

“Wij zijn aan het bouwen in de Bremdreef in Wingene en komen dus om de hoek wonen”, klinkt het. “Vrienden wonen hier al enkele jaren en hebben ons meermaals warm gemaakt voor de gezellige sfeer die er in en rond Hertsberge hangt. Café Oud Gemeentehuis is daar natuurlijk voor een groot deel mee verantwoordelijk voor.”

Pils op vat

Dat de Hertsbergenaar z’n favoriete cafeetje mist, willen Kurt en Eva graag zien veranderen. “Het traditionele karakter dat het cafeetje heeft opgebouwd in de 30 jaar uitbating van Kris en Mariëtje willen we zeker behouden. Een schitterende West-Vlaamse pils op vat, met name Bavik, blijft zeker. Ook biertjes van lokale brouwerij Stokhove uit Waardamme zijn te vinden op vat en fles. Eén biertje is zelfs specifiek gebrouwen voor het dorp Hertsberge, namelijk De Hertsbergenaer”, weet Kurt.Naar de toekomst toe zullen Kurt en Eva een kleine kaart aanbieden, onder meer om de honger van de fietstoerist te stillen. Het grote zonnige terras gelegen vlak naast het café nodigt dan ook uit om er een gezellige namiddag te vertoeven met een hapje en een drankje.

Dorpsfeesten

Iedereen is welkom. “Ook verwelkomen we graag terug de verschillende verenigingen die voordien hun thuisbasis gemaakt hadden van het Oud Gemeentehuis. Natuurlijk zijn nieuwe clubs en verenigingen ook welkom. Concrete afspraken hieromtrent zijn er nog niet gemaakt, dat komt wel. Ook zetten we ons zeer graag in om Hertsberge zijn geliefde dorpsfeesten terug te helpen organiseren”, besluit Kurt. Het Oud Gemeentehuis is open van woensdag tot en met zondag, van 11 tot 22 uur. (Geert Stubbe)

Info: volg Het Oud Gemeentehuis op Facebook en op Instagram: oud_gemeentehuis_hertsberge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier