Café Hof van Brabant in Roeselare omgetoverd tot een Thais restaurant

Louis Gryspeerdt, eigenaar van het gebouw met achter hem kok Jakkit Sirimalaluk, Lisa Soo en Chew Peng. © Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Op vrijdag 1 oktober opent restaurant Anurak Thai op de hoek van de Iepersestraat en de Meensesteenweg waar vroeger café Hof van Brabant gevestigd was. De uitbaters hebben al twee vermaarde restaurants in Brugge en openen nu een bijhuis in Roeselare.

Chew Peng en Lisa Soo zijn al jaren actief in de horeca en spreken al een aardig woordje Nederlands. Ze zijn beiden ook afkomstig uit Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Het koppel runt met de familie al twee restaurants in Brugge: Nakhon Thai (Philipstockstraat) en Narai Thai (Smedenstraat), die samen zowat 200 zitplaatsen bieden. Het ene richt zich meer op de Vlamingen en serveert een iets mildere keuken, het andere heeft een Aziatisch doelpubliek voor ogen en focust dus vooral op toeristen of op mensen die echt wel van de pikante versie van de Thaise keuken houden.

De familie wilde nog een bijhuis openen. De zoektocht liep eerst langs Oostkamp, maar uiteindelijk belandden ze in Roeselare. Ze hadden de uitverkoop van ‘t Keukentje bezocht toen ze aan het mooie hoekpand passeerden. Het gebouw is eigendom van Louis Gryspeerdt. “Dit café was vroeger van de brouwerij Rodenbach, later door Palm overgenomen. Ik heb wel iets met cafés. Ook De Zoete Wever en Café Pittem heb ik gekocht. Het eerste is nog een horecazaak, het tweede is omgebouwd tot een woning. Met Chew en Lisa vond ik hier twee ideale huurders. Ik hou van Aziatische mensen: ze drinken niet, ze roken niet en ze lachen altijd. En bovendien krijg ik altijd cadeautjes van hen”, knipoogt Louis.

Kok ingevlogen vanuit Bangkok

Wie vroeger het café Hof van Brabant kende en nu het restaurant zal het nog nauwelijks herkennen. “Er was hier een patio, een garagebox, een biljartzaaltje en een keukentje en die zijn allemaal ingepalmd in het restaurant dat nu ook over een hypermoderne keuken beschikt”, toont Louis zich een goede marketeer.

“Binnen zullen 42 mensen kunnen zitten, maar het is ook de bedoeling dat we buiten een groot terras creëren. Er komt straks ook nog een luifel aan de muur, maar ook hier heeft corona een invloed op de levertijden”, zeggen Lisa Soo en Chew Peng.

Het koppel zal ook zelf in Roeselare actief zijn. Hun kok vlogen ze zopas in vanuit Bangkok. Jakkit Sirimalaluk heeft al 20 jaar ervaring in eigen land opgedaan en komt die nu etaleren in Anurak Thai. “Anurak betekent ook ‘in stand houden’ of ‘bewaken’. We willen dus de Thaise cultuur met dit restaurant ook in stand houden. We serveren hier de echte Thaise gerechten op een mild pikante manier. We werken veel met curry en noedels. Je kunt hier kip-, varkens-, runder- of visgerechten krijgen. En ook kreeft”, wijst Chew Peng naar het homarium tegen de muur dat nog wacht op een school kreeften. Op de site kun je het menu overigens al consulteren.

Dinsdag wordt de sluitingsdag van het restaurant. Alle andere dagen van de week kun je er terecht van 12 tot 14.30 uur en van 17.30 tot 23 uur. “In de avond werken we met twee shifts. Er zullen hier een vijftal van onze eigen mensen actief zijn. We werken ook met afhaalmaaltijden.” De officiële opening vindt plaats op donderdag 30 september, een dag later gaat het restaurant ook effectief open.

Anurak Thai opent vanaf vrijdagavond 1 oktober. Meer info via 051 77 70 76 of www.anurakthai.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier