Café Den Trimard heropent vier maanden na ongeval, met vanavond gratis vat

Cindy Terryn is de nieuwe uitbaatster.© JH
Cindy Terryn is de nieuwe uitbaatster.© JH
Redactie KW

Na maanden knarsetanden is het vrijdagmiddag zo ver. Om 14 uur opent Cindy Terryn als nieuwe uitbaatster van sfeercafé Den Trimard in Houthulst de deuren. Vier maanden na een verkeersongeval is de schade aan het café hersteld. “We openen met een knal: de Rode Duivels op groot scherm én een gratis vat”, glundert Cindy.

De afgelopen weken moest Cindy uit Houthulst aan de zijlijn toezien hoe haar collega horeca-uitbaters al sinds 8 mei klanten ontvangen op hun terras en een maand later hun binnenruimtes mochten openen. Voor Cindy was dat nog niet aan de orde, omdat er op 2 maart een wagen binnenreed in het café op de Markt. De ravage was groot en het duurde lang eer er een akkoord was met de verzekering en expertise. Al die tijd werd er geen steen verlegd. De verwoeste voordeur en het vernielde zijraam bleven, binnen lag het nog vol brokstukken, buizen en de afgebroken chauffage.

Vol goede moed

Enkele weken geleden kwam er dan toch schot in de zaak voor Cindy, die op het moment van het ongeval net het compromis had getekend en welgeteld één dag de nieuwe uitbaatster was. “We hebben tot de laatste minuut gewerkt in het café om alles terug op orde te kunnen krijgen”, zegt Cindy. “De laatste pleisterwerken waren pas woensdag gedaan. We hebben alles nog stevig gepoetst, alle tapkranen en voorraad nagekeken en nu kunnen we er vol goede moed tegen gaan. Ik heb wel wat stress maar heb hier ongelofelijk veel zin in. Een café openhouden was voor mij toch wel een droom. De voorbije maanden waren erg zwaar maar ik hield de moed er in door bijvoorbeeld te investeren in nieuw terrasmeubilair en ons terras uit te breiden tot 68 plaatsen. Ik kreeg veel steun de voorbije periode en weet dat klanten popelen om terug te keren.”

Rode Duivels én gratis vat

Het café heropent om 14 uur de deuren en vrijdagavond kondigt zich meteen als een topavond aan want op de heropeningsavond van Den Trimard spelen om 21 uur de Rode Duivels hun EK-wedstrijd tegen Italië. “We zenden de match uit op ons groot scherm én geven tijdens de match een gratis vat om de opening te vieren”, glundert Cindy. “Bovendien zal ook Maddy, de vorige uitbaatster, het hele weekend komen helpen om me nog de kneepjes van het vak te leren. Intussen heb ik ook een extra werkkracht in dienst, Mathias uit Staden. Hij komt mij in een flexi-job helpen. Ik hoop meteen een weekend ‘vollenbak’ maar als ik hoor hoeveel goesting de mensen hadden om terug naar Den Trimard te komen, komt dat zeker goed.”

Voor de dorstige klanten: zaterdagavond geeft ook vorige uitbaatster Maddy om 21 uur een gratis vat om haar klanten te bedanken. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier