Café De Kroon staat over te nemen

Uitbaatster Rita Feys wil graag nog afscheid nemen van de klanten.©jan_stragier Jan Stragier
Uitbaatster Rita Feys wil graag nog afscheid nemen van de klanten.©jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

Babbel- en knabbelcafé De Kroon in het centrum van Dadizele is over te nemen. Rita Feys en Jackie Mestdagh, jarenlang actief in de lokale horeca, gaan met pensioen. “We willen wel heel graag nog afscheid nemen van onze klanten.”

Vijf jaar geleden openden Rita Feys (60) en Jackie Mestdagh (64) café De Kroon, een bekend volkscafé in de schaduw van de basiliek van Dadizele. Voor het koppel was De Kroon hun derde café in de gemeente. Eerder hielden ze van 1986 en 1998 café Casino open in het centrum van de gemeente. Later hielpen ze ook vaak in de kantine van de plaatselijke voetbalclub VK Dadizele. Rita, die daarna ging werken als magazijnier, miste het sociaal contact.

Typisch volkscafé

Daarom ging het koppel in 2015 op zoek naar een nieuwe uitdaging in de horeca. Toen De Kroon over te nemen kwam, hapte het koppel toe. Ze zetten de traditie van De Kroon als typisch volkscafé voort. Ze wilden dat nog jaren toen, tot corona hen verplichtte om de deuren te sluiten. “Corona gooide flink wat roet in het eten. Door de pandemie zijn we onze courage verloren. Jammer, de zaken gingen goed en het contact met de klanten was heel erg aangenaam. Eigenlijk was het onze bedoeling om nog even verder te doen, maar de ontgoocheling is zo groot dat we beslist hebben om vroeger dan verwacht van ons pensioen te genieten.”

Afscheid nemen

Een datum voor hun afscheid is er nog niet, maar het café staat inmiddels over te nemen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het koppel via 0495 44 37 35. Voor het zo ver is, hoopt het koppel nog op een gepaste manier afscheid te kunnen nemen van de trouwe klanten. “Op 1 mei mogen we onze zaak weer openen. Dat zullen we ook doen, want we willen onze klanten nog terugzien voor we sluiten. Hoelang we nog zullen openblijven, hangt af van hoe snel er een nieuwe uitbater is.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.