Café De Gouden Leeuw zoekt nieuwe uitbaters

Marijke Degrootte en Noël Vanhecke achter de toog. (foto Luc)
Marijke Degrootte en Noël Vanhecke achter de toog. (foto Luc)
Redactie KW

Dit jaar staan Marijke Degrootte en Noël Vanhecke precies 25 jaar achter de toog in het café De Gouden Leeuw in de Oostrozebekestraat in Meulebeke. Het zilveren jubileum zal gevierd worden op 9 oktober.

Café De Gouden Leeuw heeft er al een lange geschiedenis op zitten. In 1902 was de kroeg bekend onder de naam ‘De Voorstad’. Precies 30 jaar later veranderde Gerard Baert de naam in ‘De Sportwereld’ en in 1967 werd uiteindelijk ‘De Gouden Leeuw’ boven de doopvont gehouden.

Onvergetelijke jaren

“We hebben hier een kwarteeuw gelukkige en onvergetelijke jaren gekend”, aldus Marijke. “We waren de thuishaven voor heel wat amateurvoetbalploegen en ook voor de jongerenploegen van KFC Meulebeke. Nu zijn we het lokaal van de vinkenmaatschappij Niet Rijk maar Recht en hebben ook nog een bloeiende spaarkas.”

“Volgend jaar word ik 60 en dan ga ik met pensioen. Noël is al enkele jaren op rust en dat betekent dat we dan samen van een kalmer leven kunnen genieten. Dat houdt eveneens in dat we officieel op 1 mei 2022 de deur van De Gouden Leeuw achter ons dichtdoen. Toch zouden we graag hebben dat dit volkscafé verder blijft bestaan. Wie het ziet zitten om in onze voetsporen te treden, mag ons contacteren op 0494 22 52 74. Een voordeel is dat er boven het café een woongelegenheid is.

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.