https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Café De Boksneuze blijft zaterdag noodgedwongen dicht: “Ongelooflijk jammer”

Filip Vanmoerkerke en Karien Vermote houden hun terras voorlopig dicht.© Foto Kurt
Filip Vanmoerkerke en Karien Vermote houden hun terras voorlopig dicht.© Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Zaterdag 8 mei is de dag van de Grote Heropening van de horeca, maar café De Boksneuze in Lichtervelde laat dat feestje noodgedwongen aan zich voorbijgaan. Een voetblessure bij uitbaatster Karien Vermote strooit roet in het eten.

Toen Karien Vermote van café De Boksneuze op de Statieplaats in Lichtervelde vernam dat de horeca op 8 mei opnieuw – beperkt – open mocht, sprong ze net geen gat in de lucht. Tegen die datum moest ze zeker hersteld zijn van een operatie aan de voet op 16 maart. Helaas, een viertal weken na de operatie zette een bacterie zich op de wonde, waardoor de bekende café-uitbaatster in een sukkelstraatje belandde. Het gevolg: géén heropening op zaterdag 8 mei.

“Twee uur stappen lukt, maar daarna moet ik bekomen. Op die manier kan je je zaak niet openen, natuurlijk. De dokter heeft bovendien gezegd dat ik zo veel mogelijk moet rusten. Ik wil het ook niet uit handen geven, dus wachten we nog even om te heropenen”, zucht Karien.

Begrip

Ze nam de beslissing met pijn in het hart. “Natuurlijk is dat ongelooflijk jammer. Het is een streep door de rekening voor ons, maar ook spijtig naar de klanten toe. Ik kreeg al een pak berichtjes. Ik heb onze vaste klanten persoonlijk verwittigd en ook een berichtje op Facebook geplaatst. Uiteraard tonen de mensen begrip voor mijn beslissing.”

Wanneer de Lichterveldenaars dan wel weer kunnen genieten van een frisse pint of de bekende tapas op het terras van De Boksneuze? “Ik hoop tegen begin juni weer te kunnen werken”, zegt Karien. “Hopelijk mag er tegen dan al meer, bijvoorbeeld ook mensen binnen toelaten. Want hoe graag ik zaterdag ook had willen starten: de manier waarop – met alleen volk buiten – is echt niet leuk. Dat zorgt eigenlijk alleen maar voor stress bij de uitbaters, want je bent volledig afhankelijk van het weer.”

Terrasje doen?

Werken doet Karien zaterdag dus niet, maar gaat ze zelf een terrasje doen? “Dat weet ik nog niet, het zal een beetje afhangen van hoe mijn voet voelt. Maar Filip ( Vanmoerkerke, haar man, red .) doet wel een terrasje in Lichtervelde!”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten