Café Congé geeft ook dit jaar optredens financieel steuntje

Café Congé Ledegem met cafebazin café Sint Pieter Malika Ameraouy en schepen Greta Vandeputte. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

Diverse cafés organiseren deze zomer een optreden en kunnen daarbij rekenen op financiële steun van de gemeente. Onder de naam ‘Café Congé’ krijgen ze een subsidie van maximum 300 euro. “Heel wat mensen hebben beslist om deze zomer thuis te blijven. Op deze manier kunnen ze toch nog een beetje genieten van een vakantie in eigen gemeente”, aldus schepen Greta Vandeputte (CD&V/VD).

Door de coronacrisis beleefde de horeca het voorbije jaar geen gemakkelijke tijden. De gemeente zocht vorig jaar al naar mogelijke middelen om de plaatselijke horeca wat te ondersteunen. Het concept ‘Café Congé’ werd uitgewerkt. Ook dit jaar werd het initiatief gelanceerd. “Met Café Congé willen we de horecazaken financieel ondersteunen wanneer ze in de zomer een optreden organiseren. Op die manier geven we ‘zomeren in eigen dorp’ net dat tikkeltje meer. Heel wat mensen kiezen ervoor om deze zomer niet op reis te gaan. Dankzij die optredens beleven ze toch een beetje vakantie in eigen gemeente”, aldus schepen Greta Vandeputte (CD&V/VD).

De horecazaken kunnen rekenen op een subsidie van maximum 300 euro. “We kregen inmiddels een vijftal aanvragen binnen.” Onder andere café De Reisduif, café Sint-Pieter, ‘t Kaffeet, Keuvelkroeg Arbeidershuis en De Velodroom dienden een aanvraag in. “We zijn tevreden dat de horecazaken op dit initiatief springen”, aldus de schepen.

Meneer J. en Meester D.

Café Congé loopt van 15 juni tot en met 15 september. Op de agenda staat onder andere al een optreden van The Spanyards in café De Reisduif. Dat optreden gaat door op 14 augustus. Op zaterdag 21 augustus komen Meneer J. en Meester D. naar ‘t Kaffeet. Zij zijn onder andere bekend van de vele leuke coronasongs die ze het voorbije jaar zongen. De liedjes van het Kortemarkse duo werden een grote hit op sociale media. De toegang tot de optredens is telkens gratis. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier