Café Assebroek wordt schoonheidssalon

(foto SR)
(foto SR)
Redactie KW

Na vele maanden van leegstand krijgt Café Assebroek op de hoek van de Astridlaan met de Camiel Vandenbusschestraat een nieuwe toekomst.

Het Brugse immokantoor Immo Francois vond een koper voor het pand. Het stond na de brand op 15 november 2018 leeg. In januari 2020 verschenen er plots bordjes met ‘te koop’ aan de zaak, waardoor duidelijk werd dat het café niet meer zou openen.

Het pand is jarenlang een café geweest en was onder meer het lokaal van de duivenmaatschappij De Weideduif. Mieke Vandamme heeft het café zeven jaar gerund, tot er midden in de nacht op 15 november een korte en felle brand ontstond op de bovenverdieping. Een alerte buurman slaagde erin om het gezin te wekken zodat de uitbaatster samen met haar man en drie kinderen tijdig konden vluchten. De zaak met de verzekering en brouwerij bleef bijzonder lang aanslepen en intussen had Mieke al vast werk gevonden. Het contract voor het café liep nog een jaar maar Mieke was niet meer overtuigd om verder te doen. Toen wist ze uiteraard nog niet dat een lockdown in 2020 alle horecazaken zou sluiten.

Schoonheidssalon

Het pand krijgt nu een nieuwe bestemming als schoonheidssalon met speciale aandacht voor make-up en gelaatsverzorging. Karel Gruyaert zal de zaak runnen, maar eerst moet alles uitgebroken worden. Enkel de gevel zal behouden blijven, gezien het ook een beschermd zicht is. Eind dit jaar of begin volgend jaar wil Karel de zaak starten.

Hij is ervan overtuigd dat het een goeie keuze is om daar een zaak te starten. Assebroek is druk bewoond en er is heel wat passage tussen Brugge en Oedelem en Beernem. Hij durfde investeren midden in coronatijden en gelooft ook in het pand, dat na renovatie een upgrade zal zijn voor het hoekpand. Het kan ook andere zaken aantrekken in die buurt.

(SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.