Burgerlijk brengt huisgemaakte premium burgers

Redactie KW

Op donderdag 11 november, dag op dag acht jaar na de start van De Ploatse, openden Niels Lanckbeen en Jana Bossuyt een nieuwe zaak in het centrum van de gemeente. In Burgerlijk bieden ze huisgemaakte premium burgers en gefrituurde kip aan.

Aan de bekendmaking van de nieuwe zaak was een hele campagne verbonden. Eind augustus doken op verschillende plaatsen in Deerlijk flyers, stickers, bierviltjes… op met de boodschap ‘Burgerplicht. Duty calls’. Wekenlang werden de inwoners van Deerlijk via allerlei (sociale) media aangespoord om hun burgerplicht te vervullen. Enkele weken werd alles duidelijk. Het nieuwe horecaconcept Burgerlijk zou een tweede zaak worden van Niels Lanckbeen en Jana Bossuyt.

“We weten dat onze hamburgers in de smaak vallen”, stelt Niels. “De Ploatse is echter vaak volzet. Met Burgerlijk willen we een oplossing bieden voor iedereen die snel van onze huisgemaakte hamburgers wil genieten zonder op voorhand te reserveren. Daarnaast kan je er ook je eigen ‘chicken bucket’ samenstellen met kippenboutjes, vleugels, tenders… Gepaneerd of ongepaneerd, pikant of zacht, grote of kleine bucket, je kiest het allemaal volgens je eigen voorkeuren. De hamburgers en kip worden vergezeld van lekkere American potatoes of aardappelwedges.”

Ereburgers

“Er is plaats voor een 15-tal personen, maar we zetten volop in op take-away. Het doel is vooral dat er zoveel mogelijk vooraf wordt besteld via www.burgerlijk.com. Er kan ook online afgerekend worden en dan is het enkel nog een kwestie van afhalen. Jana en ikzelf blijven De Ploatse runnen. We hebben een vast medewerkersteam dat het klappen van de zweep kent. Zij staan voor dezelfde kwaliteit borg in Burgerlijk.”

“We hebben gekozen voor een strak en toch bruut interieur. Burgers staan in de schijnwerpers aan de hand van oude foto’s en objecten. Vooreerst zijn dat onze beide families, de burgers die ons gevormd hebben. We brengen ook hulde aan Stijn Devolder en Dirk Baert, twee wielerkampioenen die ook Deerlijks ere-’burger’ zijn. Ten slotte is er elke maand een ‘Burger van de maand’. De Deerlijkse burgers zullen hiervoor zelf iemand kunnen nomineren. Tot eind 2021 zal dat Georgette D’Huyvetter zijn die in juni haar 101ste verjaardag vierde.”

De zaak is open op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag van 18 tot 21 uur en op vrijdag en zaterdag van 18 tot 23 uur. (DRD)

Info: Burgerlijk, Commandant Edmond Ameyestraat 4, Deerlijk, www.burgerlijk.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.