Buren realiseren zomerbar J@KK in Sint-Andries

(foto WK)
(foto WK)
Redactie KW

Zeven buurtbewoners van het parkdomein de Koude Keuken sloegen de handen in elkaar voor een gezellige pop-upbar met groot zonneterras. Zomerbar J@KK opent vanaf 1 juli de deuren aan het speelplein. “We willen jong en oud een onvergetelijke zomer geven”, klinkt het.

Heerlijke lokale drankjes en versnaperingen, een groene omgeving en voor de kleinsten een leuk speelplein; dat zijn de ingrediënten voor zomerbar J@KK die op 1 juli de deuren opent in de Koude Keuken.

“Voor velen lag tijdens de coronaperiode het leven even stil, voor ons echter was het de start van iets nieuws. Terwijl we met onze gezinnetjes samen in het park genoten van zomerse momenten, begon ons verhaal te rijpen en na meer dan een jaar coronaveilig vergaderen, wordt het nu eindelijk concreet”, klinkt het.

De buren kregen voor hun zomerbar de zegen van ‘t stad. “We hebben een heel traject doorlopen, maar we waren ambitieus met ons zeven. Naast onze vaste job, hebben we immers ook allen een druk gezinsleven. De taken werden netjes verdeeld volgens ieders sterkte en interesses; gaande van boekhoudkundig rekenwerk tot het timmeren van bartafels en banken.”

J@KK staat voor ‘Joy @ Koude Keuken’. “Het genot van gezellig samenzijn in de buitenlucht. Onze droom is om via allerlei activiteiten jong en oud samen te brengen. Een familie-ontbijt of barbecue, een sfeervol akoestisch concertje, een schminknamiddag voor de allerkleinsten,…”

Familiale thuishaven

“We hopen met onze zomerbar de buurtcohesie te bevorderen en willen van de Koude Keuken een echte familiale thuishaven maken deze zomer. Hou zeker onze Facebook en Instagram in de gaten”, klinkt het nog.

Zomerbar J@KK strijkt in de Koude Keuken neer van 1 juli tot en met 15 augustus en zal open zijn van woensdag tot en met vrijdag van 14 tot 23 uur, zaterdag en zondag van 11 tot 23 uur en uitzonderlijk ook op dinsdag 20 juli. Ingang en fietsparking aan de kant van de Fazantenlaan.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier