Brussels Beer Challenge bekroont Brouwerij Rodenbach en Brouwerij Palm met vijf medailles

Drie dagen lang proefde een panel van 80 internationaal gereputeerde bierkenners 2000 bieren uit 28 landen. © gf
Redactie KW

Drie dagen lang proefde een panel van 80 internationaal gereputeerde bierkenners 2000 bieren uit 28 landen. De deelnemende bieren werden onderverdeeld in categorieën, gebaseerd op origine, type en stijl en vervolgens gewikt en gewogen. Op het einde van de drie degustatiedagen werden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award.

Goud ging naar Brugge Tripel, Rodenbach Grand Cru en Steenbrugge Dubbel Bruin. Steenbrugge Blond werd vereerd met zilver en tot slot kreeg Rodenbach Vintage het bronzen ereteken.

Sven Stuer, General Manager Royal Swinkels Family Brewers België: “We zijn bijzonder trots op de vijf podiumplaatsen van de Brussels Beer Challenge 2022. De drie gouden, één zilveren en één bronzen award zijn niet alleen belangrijk voor onze thuismarkt maar ook een mooie toegevoegde waarde voor onze exportmarkten. Grote waardering voor onze brouwersteams in onze twee Belgische brouwerijen te Roeselare en Steenhuffel, hun dagdagelijks streven naar perfectie wordt wederom beloond. De medailles staan symbool voor de uitmuntende kwaliteit van onze bieren, een erkenning die onze consumenten en klanten weten te waarderen.”

Overzicht winnaars:

Goud in de categorie ‘Belgian Style Tripel’ voor Brugge Tripel (Brouwerij Palm)Tweede jaar op rij goud voor Rodenbach Grand Cru (Brouwerij Rodenbach) en Steenbrugge Dubbel Bruin (Brouwerij Palm)Zilver voor Steenbrugge Blond (Brouwerij Palm)Brons voor Rodenbach Vintage (Brouwerij Rodenbach)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.