Brugs bagelsalon Sanseveria haalt 140.000 euro op via crowdfunding om verhuis te financieren

Zaakvoerder van Sanseveria Bert Vanheuverzwijn. © Wouter Coulier
Piet De Ville

Sanseveria, het populaire bagelsalon in Brugge, wil verhuizen naar een ruimer pand aan de overkant van de straat en lanceerde daarvoor enkele weken terug een crowdfundingcampagne. “Het maximale doelbedrag was 140.000 euro en dat hebben we net op de laatste campagnedag bereikt”, zegt zaakvoerder Bert Vanheuverzwijn.

Zo’n acht jaar geleden bracht Bert Vanheuverzwijn het concept van een tegelijk hip en rustiek aangekleed bagelsalon naar Brugge. Voor wie minder vertrouwd is met bagels: een bagel is een broodje met een gat erin dat qua vorm enigszins gelijkt op een donut. Een bagel is echter veel voedzamer en wordt niet gefrituurd. Bagels worden zonder margarine of boter gebakken en kunnen op vele manier worden belegd.

Groter, maar evenveel charme

Bagelsalon Sanseveria sloeg al vlug aan in Brugge en na een eerst uitbreiding kijkt de zaakvoerder er nu naar uit om te verhuizen naar een groter pand aan de andere kant van de Predikherenstraat; naar twee leegstaande panden die samengevoegd zouden worden. “Het nieuwe pand is groter, maar heeft minstens evenveel charme. We zullen er efficiënter de ‘eat in’ van de ‘takeaway’ kunnen scheiden. En we zullen in het restaurant ook een pak meer mensen kunnen ontvangen”, zegt Vanheuverzwijn.

“We plannen de opening van de vernieuwde Sanseveria in 2023. Eerst hebben we nog heel wat verbouwwerken voor de boeg”

Om die plannen te financieren, doet Sanseveria grotendeels een beroep op de bank. “Maar we wilden dus ook de ‘crowd’ deel laten uitmaken van ons project,” vertelt Bert. “Dat deden we via een crowdfundingcampagne op het WinWinner-platform. Mensen konden ons via die campagne een lening toekennen. Ons doelbedrag was 140.000 euro en ik ben heel gelukkig te kunnen zeggen dat dat bedrag net op de laatste dag van de campagne ook gehaald hebben! Al die mensen hielpen ons dus flink om onze verhuis te financieren en zullen er ook zelf een mooi centje aan overhouden via de rente op de lening.”

“Wanneer we van start gaan op de nieuwe locatie? We plannen de opening van de vernieuwde Sanseveria in 2023. Eerst hebben we nog heel wat verbouwwerken voor de boeg, maar we hebben er ongelooflijk veel zin in!” besluit Bert.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.