Brouwerij Betsy opent terrassen met nieuwe kriek

Imker Bart Vandepoele en microbrouwer Jurgen Tavernier sloegen de handen in mekaar voor de creatie van de Betsy Kriek. (foto MM)
Imker Bart Vandepoele en microbrouwer Jurgen Tavernier sloegen de handen in mekaar voor de creatie van de Betsy Kriek. (foto MM)
Redactie KW

Mocht u eraan twijfelen: ook microbrouwer Jurgen Tavernier uit Bredene kan niet wachten tot de horecaterrassen op 8 mei weer opengaan. “Het is voor ons een barre periode geweest waarin de facturen bleven komen maar de omzet instortte.” Maar na regen komt zonneschijn, beseft Jurgen. En o ja, de nieuwe Betsy Kriek…

“Niet toevallig samen met de opening van de horeca lanceren we op 8 mei ook onze nieuwste Betsy-telg: de Betsy Kriek”, opent Jurgen. “De Betsy Kriek is een fruitig biertje van 4,5 % alcohol, ideaal om op een terras te degusteren.”

De kriek kwam er, zo bekent Jurgen, door zijn dochter Kjenna. “Ik heb het biertje ontworpen omdat Kjenna 18 jaar werd en het aandurfde kriek van een ander merk te drinken”, grapt Jurgen. “Nu kan ze er eentje van het huis nuttigen.”

Jurgen ging bij Bart Vandepoele, imker en al jarenlang trekker van de Week van de Bij, langs op zoek naar een originele zoetstof voor zijn kriek. “We zijn erin geslaagd het zure van de krieken aan te vullen met het zoete van de Bredense honing van imker Bart Vandepoele. Naast de Belgische hop kopen wij nu dus ook onze honing lokaal.”

Bredenebon

“Hoewel al onze honing intussen aan de man is gebracht, kon ik toch nog een lading opzij zetten voor Jurgen. Omdat hij de honing helemaal op het einde van het brouwproces heeft toegevoegd, is de smaak niet overweldigend maar krijg je toch een honingtoets”, is Bart tevreden met het resultaat.

Jurgen Tavernier brouwde intussen al 3.000 liter van het zoete gerstenat.

De Betsy Kriek kan straks gekocht bij Brouwerij Betsy (ook met de Bredenebon) en in de lokale supermarkten en horeca. (MM)