Broodjeszaak Stuttekotje op het Vissersplein staat over te nemen: “Tot inzicht gekomen door virus”

Christel en Tony laten na bijna negentien jaar hun bloeiende zaak op het Vissersplein over.© (Foto JRO)
Christel en Tony laten na bijna negentien jaar hun bloeiende zaak op het Vissersplein over.© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

“Het coronavirus heeft ons doen beseffen dat er meer is in het leven dan hard werken.” Sandwichbar Stuttekotje op het Vissersplein staat over te nemen. Tony Nijsten (58) en Christel Ausloos (56) houden er na bijna negentien jaar mee op.

Tony en Christel openden de bekende broodjeszaak samen met Christels dochter in 2003. Klein beginnen en groots eindigen, dat was wat het koppel wou, en daar is het ook in geslaagd, al heeft het coronavirus een groot aandeel waarom Tony en Christel er nu mee ophouden. “Ik ben vroeger altijd zelfstandig geweest”, vertelt Christel. “Ik baatte de superette Spar uit in de Conterdam. Na de scheiding van mijn ex-man, ben ik even bij mijn zus gaan werken. Maar de drang om een eigen zaak te starten bleef hangen.”

Ondertussen had Christel met Tony een nieuwe liefde leren kennen. Samen brachten ze de droom van Christel in vervulling.

Eén rijtje tafels

“We zijn klein begonnen, met plaats voor zestien mensen in ons zaaltje”, vertelt Tony. “Daarnaast hadden we één rij tafels op ons terras. Naarmate de tijd vorderde, plaatsten we telkens een rij bij, en nu hebben we 88 plaatsen buiten en ook binnen hebben we ondertussen meer plaatsen. Ik ben afkomstig van Limburg. In het begin werkte ik bij Ford Genk en reed ik elke dag op en af, maar op den duur lukte dat niet meer. De zaak draaide goed en ik was meer nodig in de zaak. Daardoor besliste ik uiteindelijk om me volledig op de zaak te concentreren.”

Gezondheidsproblemen liggen aan de basis van de keuze om de zaak over te laten.

“Ik sukkel enorm met mijn rug”, zucht Christel. “En aangezien de dochter ervoor koos om uit het horecaleven te stappen, speelden we even al met het idee om er op termijn mee op te houden. Toen het coronavirus kwam opzetten, hebben we de knoop doorgehakt. Voor ons tweeën is het te zwaar geworden. Met vast personeel werken zien we niet echt zitten.”

Er is zoveel meer

“We zijn pas beginnen beseffen dat er nog een leven is naast onze zaak, toen het coronavirus de kop opstak. Er is zoveel meer om van te genieten. We openen telkens onze deuren om 8 uur ‘s morgens. Dan weet je dat je hier niet om 7.55 uur moet arriveren. Daarnaast blijven we meestal wat langer open in vergelijking met een andere broodjeszaak. In het hart van de stad kan je de boel niet om 14 uur dichtgooien.”

Er zijn nog geen kandidaten langs geweest. “Het zijn moeilijke tijden en ik denk dat de mensen de kat uit de boom kijken. Maar we hebben er een goed oog in: het is een goed draaiende zaak op een unieke ligging”, zegt het koppel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier