Broers Paul en Alexander De Witte heropenen de Vossenberg: “Reserveringen lopen goed binnen”

(foto JT)
Redactie KW

Vanaf september kan er opnieuw volop gefeest worden in domein de Vossenberg. De dagelijkse leiding komt in handen van de broers Paul en Alexander De Witte. In de Vossenberg kun je terecht voor huwelijken, feesten en de zondagse brunch, maar de broers zijn ook al volop bezig met het uitwerken van nieuwe concepten.

Na een gedwongen sluiting van een jaar schiet de Vossenberg in september terug uit de startblokken met een nieuw dynamisch duo aan het hoofd. De uit Kortemark afkomstige broers Paul (28) en Alexander (33) blazen nieuw leven in het domein dat over de gehele provincie gekend is.

Overname

Alexander kreeg zijn opleiding in de hotelschool van Koksijde en kwam in een ver verleden al in de Vossenberg terecht. “Ik heb hier gedurende een zomerperiode een van mijn stages afgewerkt,” opent Alexander. “Ik was toen al meteen verkocht. De organisatie, de structuur, alles verliep hier vrij vlot. Later heb ik dan zes jaar meegedraaid in de zaak zelf. Toen we vernamen dat de zaak opnieuw zou opengaan, hebben we contact opgenomen voor een eventuele samenwerking en uiteindelijk is het een overname geworden.” Paul is de rasechte ondernemer van de twee die meer zal instaan voor het businessmodel. Alexander deed in verschillende plaatsen heel wat ervaring op, maar zijn hart ligt toch in de feestzaal. “Ik heb onder meer in een sterrenrestaurant gewerkt, maar dit is meer mijn ding. Die grotere volumes en feesten liggen me meer. De besprekingen gingen overigens vrij vlot. Op 28 juni zaten we voor het eerst samen, een maand later was de compromis getekend en op 1 september gaan we opnieuw open. We kunnen wel nog wat mensen gebruiken: zowel keukenpersoneel als een maître d’hôtel, ook flexwerkers zijn meer dan welkom.”

Paul is eerder de voortrekker, terwijl ik meer op de rem ga staan

Op zaterdag 4 september staat het eerste feest gepland, op zondag 12 september komen ook de liefhebbers van de brunch terug aan hun trekken. De vele boekingen tonen alvast aan dat de mensen tevreden zijn dat de Vossenberg weer opent. “De reserveringen lopen alvast goed binnen”, vertelt Paul. “We kregen zelfs al meer dan 20 aanvragen voor huwelijken in 2023. Het vertrouwen van de mensen is er. Ze hebben er zin in om terug te kunnen feesten. Om die festiviteiten in optimale omstandigheden te laten plaatsvinden, hebben we in totaal voor zo’n 300.000 euro extra geïnvesteerd. We voorzien ook nog 30.000 euro voor een speelplein en een springkasteel. We mikken op een kindvriendelijke omgeving. Zo zouden we in de toekomst graag nog inzetten op een soort game room. Als de kinderen zich hier goed voelen, zitten de ouders ook op hun gemak.”

Oude tradities

De broers willen ook een aantal oude tradities nieuw leven inblazen. Zo komt er een kerstbrunch en zal er ook op oudejaarsavond een menu gegeten kunnen worden, met nadien nog een feestje op de dansvloer als de coronaregels het toelaten. Tevens broeden de broers op een nieuw concept: Garden of love. “We investeren 150.000 euro in loungesets en zetels. De bedoeling is om dan in de grote zaal mensen in bubbels van tien te ontvangen. Aperitief, hapjes, voor- en hoofdgerechten worden allemaal in de zetels geserveerd. Het doel is om een losse sfeer te creëren waarbij het sociale gebeuren aan het culinaire wordt gekoppeld. We zouden kiezen voor een all-in-formule en Garden of love zou maandelijks op vrijdag doorgaan. Indien de formule aanslaat eventueel zelfs wekelijks of tweewekelijks. Door de gebeurtenissen rond corona zijn we in een compleet nieuwe wereld terechtgekomen. Vandaar dat we nu met onze tijd mee moeten gaan. Sedert corona hebben we gemerkt dat de mensen graag wat meer ruimte hebben om te zitten. Overvolle zalen waarbij iedereen dicht tegen elkaar zit, zijn verleden tijd. Wij hebben hiervoor de capaciteit. We kunnen perfect 500 mensen in een zaal zetten met de nodige ruimte ertussen,” aldus Paul.

Nooit ruzie

Rest de vraag of het leiden van zo’n groot domein niet voor spanningen zal zorgen tussen de broers. “Dat zal zeker niet gebeuren. We maken eigenlijk nooit ruzie. Qua karakter lijken we erg goed op elkaar. Paul is eerder de voortrekker, terwijl ik meer op de rem ga staan. Maar het heeft geen zin om ruzie te maken, dat is verloren energie. We steken die energie liever in het vinden van oplossingen, want voor elk probleem bestaat er een oplossing”, besluit Alexander. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier