Steun de horeca en Brasserie Vintage in Izegem: “Al even lang dicht dan dat we open waren”

Kurt Naessens (links), echtgenote Sofie Mareel ontbreekt op de foto, en Nico Reynaert en Nathalie Verbeke roeien met de riemen die ze hebben. (gf)
Kurt Naessens (links), echtgenote Sofie Mareel ontbreekt op de foto, en Nico Reynaert en Nathalie Verbeke roeien met de riemen die ze hebben. (gf)
Wouter Vander Stricht

Op 1 december 2019 namen Kurt Naessens en Sofie Mareel en Nico Reynaert en Nathalie Verbeke Brasserie Vintage over. De twee koppels realiseerden zo een oude droom, maar werden al snel met de voeten op de grond gezet door corona. “We zijn nu ongeveer even lang gesloten als dat we open mochten zijn”, klinkt het.

In de eerste lockdown pakte Vintage nog niet uit met een afhaalaanbod, sinds oktober 2020 doen ze dat wel. “We doen ook alles zelf met ons vieren. We mikken vooral op de weekends met twee afhaalmomenten op vrijdag en zaterdag. En we zijn tevreden over de gang van zaken. De eindejaarsdagen en Valentijn waren een schot in de roos. En in de andere weekends fluctueert dat wat, maar hebben we toch ons werk. De mond-tot-mondreclame doet zijn werk. Heel wat van onze vaste klanten zien we zo eens terug, maar er kwam bijvoorbeeld ook al iemand uit Eeklo speciaal naar hier.”

Klassiekers

Het aanbod aan takeaway bestaat uit klassiekers die vast op de kaart staan. “En aan onze suggestiekaart hebben we ook zopas nog huisbereid stoofvlees en gehaktballetjes in truffelsaus toegevoegd. Onze weekendmenu’s doen het goed, met telkens keuze uit drie voor- en drie hoofdgerechtjes en een dessert van de week. Maar ook de tapasplank blijft erg in trek.”

Het horecakwartet mist ook het sociale contact. “We zijn graag tussen de mensen en eens een babbel doen en er eentje drinken, dat hoort er toch bij. We hopen dat we zo snel mogelijk weer mogen openen, we kijken daarbij uit naar de volgende overlegcomités. In onze zaak kunnen normaal 80 mensen zitten. Maar met de nodige afstand kunnen we nu 64 mensen ontvangen. Maar dan moeten alle tafeltjes van vier ook door vier personen bezet zijn, wat praktisch niet altijd haalbaar is uiteraard. Maar we kijken hard uit naar de opening.”

Kurt Naessens is naast mede-uitbater van Vintage ook de man achter het Sportkaffee op sportsite De Krekel. “Daar is het al helemaal een ramp. Er zijn geen sportcompetities en alle verenigingen liggen daar zo goed als stil. En vorige zomer heb ik ook niet geopend, omdat er maar een beperkt aantal zwemmers binnen mocht. Hopelijk kunnen we nu een min of meer normale zomer beleven. Ik heb twee maanden thuis gezeten, maar heb nu tijdens de week opnieuw mijn oude job opgenomen.”

Voor u geproefd

Wij kregen twee voor- en twee hoofdgerechtjes voorgeschoteld uit het weekendmenu. Ravioli van ricotta met gebakken scampi in een currysausje en de ballotine van kabeljauw met juliennegroentjes in een langoustinesausje als voorgerecht. Onze partner is weg van zachte currysausjes en geniet van de ravioli. Zelf kiezen we voor de kabeljauw, het langoustinesausje maakt het compleet. Ook bij de hoofdgerechten gegrilde lende in een bordelaisesausje met wintergroentjes en varkensgebraad in een mosterdsausje en wintergroentjes zijn de sausjes een meerwaarde. De gratin en krielaardappelen en een rijkelijke variëteit aan wintergroentjes zorgen ervoor dat dit een copieuze maaltijd is. Het notentaartje met caramel als dessert kan voor ons als ‘caramel-fan’ niet stuk. Kortom een aanrader.

www.brasserievintage.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.